Imprimeix
PDF

Armengol demana a Bauzá que “escolti a la ciutadania i rectifiqui, amb una nova fulla de ruta basada en el diàleg”

Armengol DPGLa portaveu socialista en el Parlament de les Illes Balears, Francina Armengol, ha demanat avui al president Bauzá “que escolti a la ciutadania i rectifiqui” la seva política, cercant una “nova fulla de ruta, basada en el diàleg social, en el manteniment de l’Estat del Benestar, en clares polítiques anticícliques d’estímul de l’economia i amb un front a Madrid com a bandera per reclamar el que pertany a les Balears”. 

Durant la seva intervenció en el Debat de Política General de la Comunitat, Armengol ha lamentat que Bauzá no hagi estat “l’estadista que cerqui punts d’unió i de solidaritat, sinó una persona que ens ha fet una llista de la compra i que només ha parlat de diàleg durant els primers tres minuts del discurs”.  

La socialista ha explicat a Bauzá que la política està per canviar les coses que no ens agraden, però el diàleg és una condició prèvia. “La silenciosa majoria electoral no ho justifica tot. Tenir majoria no exclou el pacte i el consens”, ha dit. Ha recordat Armengol que, durant 16 mesos, milers de ciutadans li han fet saber que volen ser escoltat: els mestres, els professors, els pares, els depenents, els sindicats, els comerçants.  

Les decisions que provoquen el malestar de la ciutadania “no són producte de la fatalitat. Són producte de les prioritats del Partit Popular, que és la formació que governa, però que no dialoga, no negocia, no accepta altra proposta que la seva”. Armengol ha demanat a Bauzá que surti del Consolat i baixi al carrer.  

La portaveu socialista ha reclamat “sentit comú” en les polítiques de Bauzá, davant la situació de crisi econòmica transformada en emergència social. L’austeritat i la crisi han provocat que, a Balears, hi hagi 12.900 persones més aturades que fa un any, 29.100 famílies on ningú té feina i un 23% per de la població en risc de pobresa. I la solució no pot seguir sent austeritat i més austeritat. “Jo li dic sí a ser eficients i eficaços amb els recursos de tots, però li dic No a posar de genolls a centenars de famílies, No a fer perdre la dignitat a un malalt, No a podar drets civils i socials, No a negar l’accés a la salut i a l’educació”. 

Ha proposat a Bauzá que recuperi el diàleg amb la ciutadania i posi en marxa “al menys alguna de les propostes concretes” que van sorgir de les trobades en el Consolat de la Mar: un Pla de Xoc contra l’atur, o la renegociació dels retalls en Salut, Educació i Polítiques Socials. Armengol ha demanat que posi límits a “aquesta locura de l’austeritat” que anteposa el dèficit i el deute a les persones. 

“La societat pot canviar les decisions equivocades d’un govern i així ho celebram”, ha dit la portaveu, qui considera una bona notícia l’anuncia avui matí de que no es tancaran els hospitals Joan March i General. Aquestes eren clares “línies vermelles” que el Govern no hauria d’haver traspassat mai. 

Armengol ha ofert a Bauzá que “comenci demà mateix, convocant un calendari de reunions en el Consolat, amb totes les forces socials, polítiques i econòmiques, amb una fulla de ruta clara”. 

Poc pes a Madrid i cap lideratge a Balears 

Respecte a la renúncia de Bauzá a acabar el tren entre Manacor i Artà, Armengol ha considerat que aquesta és “una pèssima decisió contra els ciutadans de Mallorca. “Vostè no té cap influència a Madrid” li ha retret. 

Ha lamentat Armengol la submissió de Bauzá davant Madrid i la seva incapacitat per reclamar el que pertany a Balears. “Per comissió i omissió de les funcions que té el president, tenim damunt la taula retalls en Educació i Sanitat, l’eliminació de la dependència i un pressupost de l’Estat que ens considera invisible”. Tot això “ho paga el ciutadà en uns pressuposts autonòmics de 2013 que són un llibre obert: ciutadans i ciutadanes, els anunciem que seguiran fent sacrificis a canvi de res”, ha dit. “No oblidi mai que primer és president de les Illes Balears i després president del seu partit”, ha afegit. 

El PP ni ha sabut gestionar ni ha sabut dialogar. “Ha fet exactament el contrari del que va prometre”. Va anunciar grans pactes sobre grans temes en la investidura, però després de cada reunió, s’ha oblidat del que havia pactat amb l’oposició. I les conseqüències són greus: tota una sèrie de decrets urgents que són xecs en blanc per a la destrucció del territori. Ha romput el diàleg amb la comunitat educativa: ni pares, ni sindicats, ni alumnes ni professors el recolzen. I en matèria de llengua, tant han romput el consens, que els socialistes “hem hagut d’anar al Tribunal Constitucional per defensar la nostra llengua, que vostès volen que deixi de ser la llengua pròpia per convertir-la en residual”. 

I respecte al seu propi compromís amb la transparència, Bauzá també l’ha romput. A la crisi econòmica i social, s’afegeix un nou episodi de crisi política per presumpte finançament irregular del Partit Popular, sense que Bauzá hagi sortit a posar ordre. El president i el PP han mentit: va mentir en campanya electoral i ha mentit en la seva declaració de bens i activitats. “Parla vostè d’austeritat, de transparència, i vostè és un president i empresari en funcions sobra l’ombra de la sospita”, ha denunciat Armengol. 

El PP parla d’austeritat, però no l’aplica. Imposa l’austeritat a tothom, però puja els sous dels seus alts càrrecs. I permet, en silenci, que els consellers del Govern utilitzin fons públics per a les seves activitats privades. “Com el podem creure, si fa el contrari del que diu?”, ha demanat Armengol.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube