Imprimeix
PDF

El debat de política general i el pressupost demostren que ni el Govern ni el PP tenen cap iniciativa per sortir de la crisi

Bonet i Boned web Cosme Bonet: "La única alternativa del Govern és mirar al passat, atacar a l'oposició, i menysprear la societat civil"

El GPS presentarà una esmena a la totalitat d'uns "pressuposts irreals, injustos i fets d'esquenes als ciutadans"

Palma, 26 de novembre 2012.- El debat de política general i els pressuposts del Govern per al 2013 demostren que ni el president Bauzá ni el Partit Popular tenen cap iniciativa per sortir de la crisi, ha denunciat avui el Grup Parlamentari Socialista. El diputat socialista Cosme Bonent ha lamentat que  "la única alternativa del Govern davant la greu crisi que vivim és mirar al passat, atacar a l'oposició i menysprear la societat civil".

En les propostes de resolució que es debatran demà en el Parlament, el PP "no proposa res": cap mesura, cap iniciativa per donar solució als problemes de l'atur, als retalls i als serveis públics com educació o sanitat, ha denunciat Bonet. De fet, les propostes del Grup Popular demostren fins a quin punt el PP està perdut i governa mirant permanentment al passat.

La major part de les propostes del PP constaten "que el Govern ho està fent tot molt bé o condemnen tot el que es va fer malament en la passada legislatura", ha ressaltat Bonet. Per això, el Grup Socialista ha anunciat el vot en contra de 54 de les propostes del Grup Popular i està valorant donar suport a altres 24, pendents d'acordar algunes esmenes.

En línia amb el discurs de política general del president Bauzá dimarts passat, "el PP segueix menyspreant" la societat civil, els sindicats, les patronals, els empresaris del sector comerç, els professors, els professionals del sector sanitari". Ni es fa reso ni molt manco dóna resposta a les moltes reivindicacions d'aquests col·lectius. El PP "viu al marge de la realitat del carrer" i governa "d'esquenes a la societat" ha apuntat el socialista.

Bonet ha opinat que "no es poden donar solucions de futur si es governa sempre mirant al passat", però aquesta és la única resposta que dóna un Govern que no accepta la crítica i no sap escoltar els missatges de la societat civil. "No proposa res" més que seguir endavant amb la seva política fracassada de retalls, ha apuntat.

Pressupost injust, que no aporta res a la recuperació econòmica

El pressupost per a la Comunitat Autònoma el 2013 n'és un exemple més del continuisme del PP en la seva política econòmica equivocada i fracassada, ha explicat  el diputat Joan Boned. Els comptes del Govern implicaran "seguir donar prioritat a l'objectiu del dèficit i deixa desateses i abandonades les persones, els treballadors, els aturats, els mitjans i petits empresaris...", ha explicat.

El Grup Parlamentari Socialista presentarà demà una esmena a la totalitat d'aquests pressuposts, fets de forma absolutament improvisada, sense cap rigor i poc transparents, que preveuen ingressos inflats per amagar que no quadren els comptes. De fet, també en això hi ha un continuisme respecte al 2012, quan el Govern havia previst un creixement econòmic del 1,1% i ara l'ha hagut de rebaixar al -0,1%.

Boned ha explicat que el pressupost "no és realista" perquè preveu ingressos inflats i en base a uns imposts que no estan aprovats per llei i no podran estar en vigor dia 1 de gener, com preveu l'executiu. Igualment, el Govern preveu apujar taxes per a serveis públics, però no ha presentat cap memòria econòmica per justificar el cost de la gestió del servei pel qual es cobraran.

"Els grans perdedors d'aquest pressupost són els ciutadans", els consells i els ajuntaments, ha valorat Boned, perquè els comptes segueixen rebaixant l'aportació a polítiques de benestar social, com salut i educació, el que implicarà més reducció de personal i de la qualitat del servei.  El Govern, a més, ofega els consells insulars i els ajuntament. En només dos anys, els ajuntaments hauran perdut més de la meitat del que rebien del Govern, passant del 0,7% en el 2011 al 0,3% que preveu el 2013. I els Consells també veuran reduïda la seva aportació, amb la eliminació de les bestretes com a finançament consolidat, que suposa una baixada de, al manco, 31 milions d'euros en el 2013.

Amb aquest pressupost i la manca de mesures d'estímul "ni tan sols es comença a intuir la reactivació econòmica", ha valorat Boned. I si no hi ha reactivació econòmica, no es podrà fer front a l'atur, que és el que més preocupa als ciutadans. El pressupost no inclou "cap mesura concreta contra l'atur", ha afegit.

El Grup Socialista ha anunciat també que presentarà, en les properes setmanes, esmenes parcials  al pressupost, durant la tramitació parlamentària.  El GPS pensa que només en diàleg amb la societat es possible presentar solucions als greus problemes que afecten als ciutadans.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube