Imprimeix
PDF

Pilar Costa: “el PP ha desautoritzat el codi ètic de Bauçà i no vol combatre la corrupció”

Pilar costaLa portaveu i diputada del PSIB-PSOE, Pilar Costa, ha lamentat que el PP no hagi presentat cap proposta de resolució derivada del Debat de Política General de rebuig a la corrupció. Per Costa, el motiu ha estat que “el PP ha desautoritzat a Bauçà i el seu codi ètic amb la seva rebaixa i ha decidit no combatre la corrupció”. 

Durant el debat de les propostes de resolució, Pilar Costa ha criticat que fa una setmana el president Bauçà presentàs com a primer tema la corrupció i el codi ètic del PP i avui hagi desaparegut de les seves prioritats. “Avui ja sabem el motiu”, ha afirmat Costa després de fer-se públic que el PP ha desautoritzat a Bauçà i l’ha impedit la seva aplicació. La diputada socialista ha dit que tot sembla indicar les intencions del PP de no voler combatre la corrupció i en aquest sentit ha alertat de les intencions del Govern “d’utilitzar fons públics de l’Advocacia de la Comunitat per defensar als presumptes corruptes en comptes d’intentar recuperar els doblers malbaratats als ciutadans”, en referència al recurs presentat en el cas Ibatur que sembla “més propi d’una defensa que per exercir l’acusació particular en els casos de corrupció”. 

Des del PSIB-PSOE, Costa ha lamentat que una tercera part de les propostes de resolució del PP siguin mirant el passat i adreçades a la gestió de l’anterior Govern. “Fa un any i mig que tenim Govern del PP i destinen el 33% dels seus esforços en mirar pel retrovisor, en comptes de lluitar contra la crisi i contra l’històric atur en aquestes illes”, ha manifestat la diputada socialista. 

Costa ha qualificat de “cinisme monumental” moltes de les propostes del PP, com la de continuar lluitant per baixar les llistes d’espera sanitàries; la preocupació per la UIB, quan se l’està ofegant econòmicament; o la de donar suport al petit comerç quan se l’està matant amb les polítiques econòmiques de l’Executiu Bauçà. 

Durant la seva intervenció, Costa ha acusat al PP de voler tapar la seva ineptitud en la gestió cercant en el passat. En aquest sentit ha posat com exemple la contradicció de criticar el Plan E de Zapatero en una proposta de resolució mentre “un dels darrers batles d’Espanya que varen inaugurar una obra del Plan E a bombo i platillo va ser Bauçà l’any 2010 a Marratxí”. 

Poca voluntat d’acord del PP

Per altra part, el Parlament ha aprovat per unanimitat una proposta de resolució del PSIB-PSOE on s’insta al Govern al diàleg i la concertació social. La proposta diu “El Parlament de les Illes Balears constata la necessitat que l'actuació política es fonamenti en el diàleg i la concertació social, i en aquest sentit insta el Govern de les Illes Balears a fer una política econòmica d’acord amb les necessitats dels ciutadans, amb diàleg i consens, en defensa dels interessos d’aquestes Illes davant el Govern de l’estat, i per tant constituir un grup de treball d’institucions, organitzacions i persones que elaborin propostes de futur per a les Illes en els àmbits econòmic, social i laboral”. 

El portaveu adjunt socialista, Vicenç Thomàs, ha criticat la poca voluntat d’acord i consens del PP i del Govern Bauçà, rebutjant la major part de les propostes de resolució presentades per l’oposició.  

Thomàs ha defensat les propostes de resolució del PSIB-PSOE i les ha definit com una fulla de ruta basada en el diàleg social, en el manteniment de l’Estat del Benestar, en clares polítiques anticícliques d’estímul de l’economia, de fiscalitat progressiva i amb un front a Madrid com a bandera per reclamar els que ens pertany. 

Entre les propostes socialistes aprovades, el Parlament ha donat suport a reclamar les inversions estatutàries així com els 1.000 milions d’euros que l’Estat deu a les Illes Balears. També s’ha donat suport a transformar l’actual hospital de Can Misses, a Eivissa, el Verge del Toro a Menorca, i Son Dureta a Mallorca, en centres sociosanitaris, depenent de la disponibilitat pressupostària; impulsar des de la igualtat d’oportunitats per a tots els joves els nous estudis i noves titulacions dins el camp de la Formació Professional per tal de lluitar contra l'abandonament prematur i el fracàs escolar; o treballar per fer productes turístics basats en la diferenciació de cada illa. 

Finalment, el diputat Marc Pons ha defensat el vot favorable a les propostes presentades pel Grup PSM-IV-Entesa i més per Menorca, llevat de la que fixa un límit del PIB en l’aportació de recursos de les Illes a l’Estat per poder afrontar el debat territorial sense cap condicionament previ.    

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube