Imprimeix
PDF

El GPS presenta una iniciativa parlamentària per garantir "recursos suficients" per al descompte de residents

Dami Borrs-274x206 Damià Borràs vol impedir també que qualsevol modificació del sistema es pugui fer d'esquenes a les administracions autonòmica i insulars i a la societat civil

Palma, 28 de novembre, 2012.- El Grup Parlamentari Socialista (GPS) presentarà demà en la comissió de Turisme del Parlament de les Illes Balears una Proposició no de Llei per exigir al Govern central els recursos suficients i necessaris per garantir la subvenció del 50% del descompte de residents als ciutadans que hi tenen dret.

El diputat socialista Damià Borràs presentarà aquesta PNL per instar "al Ministeri de Foment a consignar en els Pressuposts Generals per a 2013 els recursos suficients per tal de garantir l'accés al descompte de resident a tots els ciutadans i ciutadanes sense modificar les condicions actualment establertes".  Borràs recorda que una "eficient connectivitat per via aèria i marítima, amb rutes i freqüències suficients i amb un preu just, no és tan sols un instrument necessari per garantir la competitivitat de l'economia de les Balears sinó que és un dret irrenunciable d'acord amb la condició insular de la nostra Comunitat".

En aquesta proposició també es reclama a Foment que "no efectuï cap modificació en l'actual sistema de descompte de resident sense el previ acord amb el Govern de les Illes Balears, els Consells Insulars, de les Meses del Transport Aeri i del Transport Marítim i la consulta a les Plataformes ciutadanes d'Eivissa i de Menorca que reivindiquen la millora del transport aeri". Els problemes de connectivitat aèria que afecten a totes les illes, són especialment preocupants per a Menorca i Eivissa.

La importància d'aquesta PNL queda acreditada davant de les declaracions del secretari d'Estat d'Infraestructures, Transport i Habitatge, Rafael Catalá, qui ha reiterat que el Ministeri de Foment treballa amb la possibilitat de fixar una tarifa màxima per al descompte de residents. En declaracions efectuades als passadissos del Senat, Catalá ve demostrar el seu absolut desconeixement de la situació del transport aeri a les illes en afirmar que «si es limita la subvenció, les companyies també lògicament limitaran el preu dels seus serveis». Amb aquesta postura, l'alt càrrec de Foment no té en compte que moltes vegades (per malaltia, feina o d'altres imprevistos) els residents de les illes han d'agafar un avió en el darrer moment i, si en aquell avió hi ha poques places buides, els ciutadans de l'illa acaben pagant "un disbarat pel bitllet. De manera que si ara retallen el descompte als bitllets més cars, qui més rebrà serà la gent qui més necessitat té d'agafar un avió".

Damià Borràs ha considerat "molt preocupant" la comprensió que demostren els responsables del Govern autonòmic front  les pretensions del Ministeri. Una preocupació que s'afegeix a d'altres declaracions i posicionament del PP, tant a nivell estatal com autonòmic. Cal recordar la intranquil·litat que va provocar entre la ciutadania l'aprovació en el Senat dia 13 de setembre d'una Moció del Grup Popular (aprovada exclusivament amb els seus vots) que condiciona el manteniment del sistema de descompte per als residents a les disponibilitats pressupostàries del Govern de l'Estat.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube