Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demana al president del Parlament que les al•legacions que presenti al recurs d’inconstitucionalitat siguin per defensar la llengua catalana

FAS al psibLa portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Francina Armengol, ha demanat al president del Parlament, Pere Rotger, que les al·legacions que la institució faci al recurs d’inconstitucionalitat contra la reforma de la llei de Funció Pública siguin per defensar la llengua catalana. Armengol ha recordat les diferents ocasions en que Rotger s’ha manifestat a favor de la llengua pròpia de les Illes Balears i l’ha emplaçat a defensar la mateixa postura en les al·legacions que el Parlament pot presentar al recurs. 

Armengol ha explicat que ha fet aquesta petició en la reunió de la Junta de Portaveus per a que el president del Parlament, que és qui ha de formular les al·legacions, defensi la llengua pròpia, tal com marca l’Estatut d’Autonomia i la Constitució Espanyola. La portaveu socialista ha demanat que en el cas que Rotger decideixi no presentar-les, siguin els serveis jurídics del Parlament els qui les presentin per a que no s’imposi el criteri polític sobre el criteri jurídic en les al·legacions. “Hem demanat que siguin els Serveis Jurídics de la Cambra els que es manifestin sobre el recurs d’inconstitucionalitat des d’un punt de vista jurídic i no polític”, ha insistit Armengol, per qui el recurs presentat pel PSOE està molt ben fonamentat jurídicament. 

El Parlament de les Illes Balears va rebre la passada setmana l’escrit del Tribunal Constitucional on se li va notificar el termini de quinze dies per a presentar al·legacions sobre el recurs d’inconstitucionalitat que el PSOE ha presentat contra la reforma de la llei de Funció Pública del Govern Bauçà. 

Armengol ha manifestat que serà la propera setmana quan el Parlament faci pública la seva decisió de si presenta o no al·legacions al recurs d’inconstitucionalitat i el sentit de les mateixes.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube