Imprimeix
PDF

El PP impedeix que el Parlament s'oposi al tancament dels Hospitals General i Joan March

Vicenç Thomas al parl Vicenç Thomàs: "A dia d'avui, el Pla de Reequilibri Econòmic del Govern segueix contemplant el tancament d'aquests dos hospitals"

Palma, 28 de novembre 2012.- El Partit Popular ha impedit avui, amb els seus vots en contra, que el Parlament de les Illes Balears s'oposi al tancament dels Hospitals General i Joan March, en una Proposició No de Llei presentada en la Comissió de Salut pel diputat socialista Vicenç Thomàs.

"A dia d'avui, el Pla de Reequilibri Econòmic del Govern de les Illes Balears presentat davant Madrid encara contempla el tancament d'aquests dos hospitals" ha argumentat Thomàs. El socialista ha considerat que aquesta PNLL "és una oportunitat per deixar constància de la voluntat clara de tots els grups parlamentaris en contra del seu tancament".

El PP, no obstant, ha votat en contra d'aquesta PNLL, que sí ha comptat amb el suport del grup PSM-IV-Entesa-Més per Menorca. Thomàs ha lamentat la incoherència del PP, que diu que fa tot el possible per no tancar els dos hospitals sociosanitaris, però s'oposa a deixar-hi constància mitjançant resolucions parlamentàries.

Per l'oposició del PP, també han caigut els altres punts de la Proposició No de Llei, que, entre d'altres, instava al Govern a presentar un pla d'adequació i rehabilitació dels edificis de l'antic Hospital de son Dureta per convertir-lo en un gran espai sociosanitari. "Balears té tota una sèrie de necessitats sociosanitàries no cobertes, a les que Son Dureta podria donar solució", ha dit Thomàs.  

L'allargament de l'esperança de vida, que sens dubte és una bona notícia, ha multiplicat els problemes de salut crònics que, en molts de casos, condueixen a una situació de dependència amb una gran necessitat de recursos sanitaris i socials. Per això, és imprescindible que els serveis sanitaris i socials s'adaptin a la cronicitat, a l'envelliment i a la dependència de la població, mitjançant millores en l'organització i en les pràctiques professionals, ha apuntat el socialista.

Thomàs ha defensat treballar a fons en l'estratègia de les malalties cròniques, "per adaptar el nostre sistema sanitari a les necessitats presents i futures en l'àmbit sociosanitari". El diputat ha proposat aprofitar el Pla d'accions sanitàries a l'àmbit sociosanitari que va fer el Servei de Salut i la Conselleria de Salut, perquè el Govern defineixi i desenvolupi l'estratègia d'atenció a les malalties cròniques, i que desenvolupi el Pla d'accions sanitàries a l'àmbit sociosanitari del Servei de Salut de les Illes Balears (dos dels punts de la PNLL).

Igualment, la iniciativa socialista recorda que, ja que la majoria de l'espai de l'antic Hospital de Son Dureta està buit, pel trasllat de l'assistència sanitària a Son Espases, es pot reorientar les instal·lacions cap a la millora de l'oferta assistencial sociosanitària per poder arribar a satisfer les necessitats sociosanitàries de la comunitat. Així, la PNLL instava al govern a presentar, en un termini de 9 mesos, un pla d'adequació i rehabilitació del conjunt arquitectònic d'edificis de l'antic Hospital de Son Dureta, com a un gran espai sociosanitari.

Totes aquestes iniciatives han caigut pel vot en contra del PP.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube