Imprimeix
PDF

El PSIB denuncia la “mordassa” que el Govern vol imposar als professors mentre “oblida” el respecte a drets bàsics

Cristina RitaLa diputada del PSIB-PSOE, Cristina Rita, ha acusat al Govern Bauzà de “voler posar una mordassa a la comunitat educativa de les Illes Balears”. 

Rita ha manifestat que l’Avantprojecte de Llei Reguladora de la Escolar i de la Autoritat del Professorat dins dels Centres Educatius de les Illes Balears és una norma “innecessària perquè fa únicament dos anys que ja es va publicar el Decret 122/2010” pel qual s’estableixen els drets i els deures dels alumnes i les normes de convivència als centres docents no universitaris sostinguts amb fons públics, decret que va néixer amb un ampli consens de la comunitat educativa. És per això que Rita ha dit que en realitat del que es tracta és d’amagar un “atac frontal” contra la llibertat d’expressió i contra la llibertat de càtedra del professorat. “És un càstig a aquella part de la comunitat educativa que està denunciant públicament els retalls i el canvi de model educatiu que vol introduir el Partit Popular aquesta legislatura”, ha dit Rita. 

Respecte al professorat marca deures com el de l’objectivitat i neutralitat (art. 62) que “posen en dubte la seva professionalitat i l’exercici de la llibertat de càtedra”, i que se concreta amb faltes disciplinàries molt greus (art. 151.2.a) que poden significar acomiadaments, suspensió de sou fins a 6 anys, o trasllats (deportacions) laborals. Però la nova normativa que impulsa el Govern “s’oblida” de certs drets que sí recull el Decret vigent com “el dret a la no discriminació e igualtat d’oportunitats, el dret a la valoració objectiva del rendiment escolar, el dret d’informació i llibertat d’expressió, el dret a la manifestació col·lectiva de discrepàncies (dreta a vaga) o el dret d’associació” ha recordat la diputada socialista. 

A tot això, i com “a quadratura del cercle”, el Govern també ha fet públic un altre avantprojecte de llei per impedir que els centres docents puguin expressar la seva postura davant de qüestions que preocupen a la ciutadania i que normalment es fa en forma de llaços a la façana: per lluitar contra la SIDA, contra el terrorisme, contra la violència de gènere, a favor de la pau, o a favor de la llengua pròpia, com ha estat aquests darrers mesos i que no ha agradat al govern del senyor Bauzà. Aquest altre avantprojecte de Llei és sobre l’Ús dels símbols institucionals de les Illes Balears i sobre l’ús dels béns mobles o immobles afectes als serveis públics. També va acompanyat de fortes sancions. 

Que els dos avantprojectes hagin coincidit pràcticament en el temps fa pensar en “una estratègia concreta per coartar la llibertat d’expressió dels ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears; són una veritable mordassa que vol aplicar aquest govern conservador i retrògrad”, ha manifestat la diputada. És por aquest motiu que ja va demanar la retirada del primer el dia 13 de novembre al conseller Bosch, en el plenari del Parlament de les Illes Balears, i el Grup Socialista ho tornarà a fer a l’inici de la seva tramitació parlamentària i en referència als dos avantprojectes.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube