Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE denuncia que el PP vol qualificar com urbà el sòl dels apartaments il·legals de Ses Covetes

Armengol i Thomàs web 031212 Armengol: "Només faltaria que ara s'esbuquin els apartaments il·legals amb doblers de l'Ajuntament, i després el promotor pugui tornar a construir"

Palma, 3 desembre 2012.- El PSIB-PSOE té "clares sospites" de que el Partit Popular a l'Ajuntament de Campos vol declarar com a "sòl urbà" els terrenys de la urbanització il·legal de Ses Covetes que el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears obliga a esbucar. La memòria de les Normes Subsidiàries del municipi –actualment en exposició pública- preveu la qualificació d'aquesta parcel·la com a sòl urbà, tal com ha pogut comprovar el PSIB-PSOE.

"Només faltaria que ara s'esbuquin els apartaments il·legals amb doblers de l'Ajuntament, que són de tots els ciutadans, i després el promotor –el pare del batle de Campos - pugui tornar a construir", ha denunciat Francina Armengol, portaveu parlamentària socialista, en roda de premsa.  D'aquesta manera, el promotor se'n desfaria, sense cap cost, d'uns apartaments que ja no es poden posar en el mercat, perquè duen dècades buits, i tindria els podria tornar a construir en el futur.  Armengol ha considerat que "això seria el desastre més absolut per a aquesta comunitat autònoma" .

Per això, els socialistes demanaran "explicacions" al conseller Company, demà en el Parlament. "Esperam que el Govern expliqui aquestes divergències" entre la proposta de l'Ajuntament i el seu batle del PP, i la protecció que s'ha aconseguit després de molts anys de lluita per sentència judicial, ha dit Armengol.

Per altra banda, els socialistes també demanaran al Govern sobre la seva política impositiva, que ha deixat en evidència la "incoherència, la incapacitat i la ineptitud absoluta" de l'equip econòmic del Govern Bauzá, que no ha estat capaç de presentar uns pressuposts per donar solució als problemes dels ciutadans. De fet els pressuposts 2013 són "una errada darrera l'altra", ha valorat Armengol.

Són uns pressuposts marcats per la manca de recursos que arribaran de Madrid, per la decisió de Bauzá de no reivindicar el que pertoca a les Illes, i per altra, intenta quadrar unes xifres que no quadren de cap manera. Armengol ha criticat que el vicepresident econòmic hagi falsejat xifres per "tapar el forat" dels pressuposts amb una "ocurrència impositiva de darrer minut".

La diputada Conxa Obrador demanarà al vicepresident econòmic si creu que la pujada d'imposts generalitzada "és coherent i s'ajusta a la seva ortodòxia econòmica". De fet, els tres grans imposts que ha presentat el Govern i que ni tan sols ha estat capaç d'explicar com gestionarà, ja s'han vist corregits en diverses ocasions, i s'han trobat amb una contestació pública sense precedents des dels sectors econòmics de Balears. Uns imposts que han volgut vendre com a mediambientals, quan en realitat són simplement recaptatoris.

Un exemple de la improvisació i la ineptitud absoluta de l'equip econòmic és l'impost de 5 cèntims a la benzina. A Balears tenim la benzina més cara d'Espanya, per un sacrifici que el Govern va demanar als ciutadans per finançar la sanitat. I ara resulta que el doblers no anirà a Sanitat i, a més a més, Ministeri d'Hisenda ha fet rectificar el Govern Bauzá, que havia comptabilitzat  aquest impost dues vegades en els pressuposts 2013.

"Els homes de negre de Montoro estan revisant els comptes de Balears des que es va demanar el rescat", ha dit Armengol.  La ineptitud del equip econòmic és absoluta, i afegeix un forat de 19M€, als altres forats ja existents, com són els 111 M€ de les carreteres, per exemple. I el Govern "no pot afegir aquest forat al dèficit, perquè no potn superar el límit que marca la llei", ha recordat la socialista. Per al 2013, això només vol dir una cosa: més retalls i menys serveis per als ciutadans de les Illes Balears. "Amb aquest Govern i aquest equip econòmic tan incompetent, és impossible donar confiança ni esperança als ciutadans" de Balears, ha opinat Armengol.

En el plenari del Parlament, el Grup Socialista demanarà també per les mobilitzacions i protestes en contra de les retallades del món educatiu, i en concret sobre el tancament de professors, pares, mares i alumnes en 122 centres escolars de Balears la setmana passada. "Estam davant uns tancaments que recorden a l'època preconstitucional", ha reconegut Amengol, en defensa de drets que ja pensaven consolidats i ara veuen amenaçats.

El pressupost 2013 redueix un 11% la partida de sous de personal sanitari

El Grup Socialista presentarà en el plenari una interpel·lació relativa a política sanitària, que per primera vegada en la història, destinarà a cada ciutadà balear menys de 1.000 euros a l'any, en els pressuposts 2013. La transferència econòmica a l'ibsalut prevista és de 1.095 M€, un 5% inferior a enguany. "L'any que ve destinarà 68 M€ manco per pagar professionals sanitaris, que vol dir una baixada del 11%", ha denunciat el portaveu adjunt, Vicenç Thomàs.

Aquests pressuposts "són clarament insuficients i absolutament irreals", ha explicat Thomàs, qui ha denunciat la desaparició de tot el pressupost per a campanyes de salut, com el tabaquisme, la sida o per a la detecció del càncer precoç, per exemple. Tampoc es preveu ni un euro d'inversió en Son Dureta, no s'ha dotat correctament la facturació farmacèutica ni el reintegrament als pensionistes pel que han pagat de més en receptes. Bàsicament s'elimina el Programa d'Atenció Dental Infantil i en falten 9 M€ per a transport sanitari.

Per això, el Grup Socialista ha presentat tota una sèrie d'esmenes als pressuposts per corregir els errors en política sanitària. Demanen, entre d'altres, al retirada de la taxa dels 10€ per targeta sanitària, la restitució de la figura del defensor de l'usuari, l'afectació de l'impost de benzina a despesa sanitària, i que no es lloguin les instal·lacions sanitàries públiques a la sanitat privada. "Ens oposem frontalment a la utilització privativa del domini públic, en matèria sanitària", ha explicat Thomàs, qui ha defensat que s'utilitzin els quiròfans i les infraestructures existents –pagades amb el doblers de tots els ciutadans- per escurçar les llistes d'espera. "Les llistes d'espera són el mirall del gran fracàs de la política sanitària del PP", ha dit, i ja afecten a més del 10% de la població.  

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube