Imprimeix
PDF

PSOE-Pacte exigeix al Govern Balear “un pressupost més social i més eivissenc”

Xico Costa i BonedEls diputats i les diputades de PSOE-Pacte per Eivissa presenten una quarentena d’esmenes al Pressupost del Govern Balear  per al 2013, que tenen per objectiu fer-lo “més social i més eivissenc”, com ha dit Xico Tarrés en la roda de premsa celebrada aquest matí. El grup Socialista presenta esmenes específiques per a Eivissa que sumen un total de 48 milions d’euros en infraestructures, equipaments i serveis a la ciutadania. Xico Tarrés ha lamentat que el Govern de José Ramón Bauzá destini “enormes quantitats a pagar bancs” i “les autovies d’Eivissa”, i per contra “no es preocupa de les persones que més ho necessiten”.
 
La millora de la sanitat, de l’educació i dels serveis socials, davant les retallades de Bauzá, centren bona part de les esmenes que presenta el grup parlamentari Socialista. També hi ha esmenes per demanar la millora del transport públic per carretera, que Bauzá ha eliminat, del transport aeri, dels serveis d’Emergència i del finançament del Consell Insular i dels ajuntaments de l’illa, institucions que són "les més ofegades", com ha explicat la diputada Pilar Costa. Per exemple, als ajuntaments se’ls ha retallat el fons de cooperació locals fins a deixar-lo al 0,3%. Tampoc hi ha una partida concreta per al Consorci Eivissa Patrimoni de la Humanitat, ni s’ha previst finançament per al projecte de construcció del Centre d’Emergències de sa Coma, per al qual PSOE-Pacte demana una partida d’1 milió d’euros. “Eivissa no té Centre d’Emergències propi, que sí tenen Mallorca i Menorca”, ha recordat Pilar Costa. 
 
Obertura del nou Hospital i Radioteràpia
El diputat Joan Boned ha concretat les esmenes específiques als serveis de salut i serveis socials, destacant la petició de 10 milions d’euros per a l’obertura de la primera fase del nou Hospital de Can Misses, 2 milions per obrir el Centre de Salut de Sant Josep i 3 milions per a la instal·lació de servei de Radioteràpia a la nostra illa, i la posada en marxa dels serveis sociosanitaris, inversions que el PP de Bauzá no contempla al seu projecte de Pressupost. Boned també ha dit que el grup Socialista presenta esmenes per a la derogació de la taxa per a l’obtenció de la targeta sanitària, i les taxes per a la revisió del grau de dependència i del grau de discapacitat. PSOE-Pacte també presenta diferents esmenes relació a la petició d’inversions per als centres educatius de l’illa. El diputat també ha demanat que s'asseguri l'aportació al Consell a compte del nou finançament, que ha passat del 4,5 milions d'euros que es rebien a l'anterior legislatura als 0 euros que hi destinarà Bauzá al 2013, ja que la bestreta s'ha inclòs dins de la partida de transferències ordinàries als consells, però aquesta no s'ha vist ampliada.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube