Imprimeix
PDF

Armengol acusa el PP de "destrossar l'educació pública" amb retalls insostenibles i lleis mordassa

Armengol web ple 041212 Exigeix a Bauzá "que defensi la qualitat educativa, les competències pròpies i la llengua pròpia, que és el català" davant la contrarreforma del ministre Wert

Els socialistes acusen al PP de fer "una nyap" de pressuposts i avisen que les xifres de l'atur constaten "el fracàs absolut" de la seva política econòmica

Palma, 4 de desembre 2012.- La portaveu socialista en el Parlament de les Illes Balears, Francina Armengol, ha acusat avui al president Bauzá i al Partit Popular de "destrossar l'educació pública", amb retallades insoportables i lleis mordassa que recorden a altres èpoques de la història d'Espanya.  El Partit Popular, amb el ministre - comentarista d'Intereconomia - Wert al capdavant, s'ha llançat "a la lluita per la reconquesta d'Espanya",  amb una contrarreforma educativa fortament ideològica que, combinada amb els retalls a l'educació pública, l'acabaran destrossant.

El pressupost per Educació a les Illes Balears ha baixat en 100 milions d'euros des que governa el PP, ha recordat Armengol i els professors i els pares i mares "tenen por". I el tenen perquè el PP ha empitjorat les condicions laborals dels professors, ha reduït programes per als infants amb necessitats especials, ha apujat les ratios perjudicant l'atenció a la diversitat, ha augmentat les taxes universitàries, ha reduït les beques per a menjador escolar i preveu zero euros per al transport escolar.

Contra tot això protestaven els professors, pares, mares i alumnes que el passat dia 28 de novembre es varen tancar en 122 centres educatius de les illes en una acció coordinada de la plataforma Crida, sota el lema "Tancat per retalls, obert per educació". El president Bauzá, no obstant, ha elegit negar la realitat, i ha afirmat en seu parlamentària que només una trentena de centres varen participar en la protesta.

Armengol ha exigit a Bauzá que "defensi la qualitat educativa, que defensi les competències propies de les Illes Balears en matèria educativa i que defensi la llengua pròpia que, segons la Constitució Espanyola i l'Estatut d'Autonomia, és el català". Les intencions del ministre Wert d'obligar les comunitats autònomes amb llengua pròpia a pagar escoles privades en castellà si no hi ha oferta docent "raonable", trepitjant les competències autonòmiques i la normalització lingüística, ha provocat que tots els diputats del PSIB-PSOE en la Cambra autonòmica demanessin avui la seva dimissió amb uns cartells que deien "Wert Dimissió".

Les Xifres de l'atur constaten el fracàs de la improvisada política econòmica

Per altra banda, la diputada socialista Joana Barceló ha demanat al vicepresident econòmic si considera que les xifres de l'atur a Balears publicades avui permeten intuir el camí de la recuperació. Les Balears tenen, a dia d'avui, 11.486 llocs de feina menys que fa un any, i a més s'accelera el ritme de destrucció d'ocupació, que ha passat del 2,67% l'any passat a 3,15% ara.

Barceló li ha recordat que la lleugera baixada interanual del 0,97% en l'atur a les Illes no és una bona notícia, sinó que es deu a la baixa en el SOIB de 3.637 treballadors estrangers a la nostra comunitat. "L'atur entre els que queden ha pujat de forma significativa", ha explicat Barceló, qui ha demanat a Aguiló que no amagui la realitat darrera la manipulació de les xifres.

Aquestes dades publicades avui "són la constatació del fracàs de la seva política econòmica: la gent se'n ha d'anar perquè aquesta economia no és capaç de crear un sol lloc de feina". La diputada socialista ha afegit que aquest mes ja són 94.866  els treballadors inscrits al SOIB que no reben cap prestació. "És un vertader drama social", ha afegit.

I les polítiques econòmiques del Govern previstes per l'any 2013 no milloren les perspectives, ja que els pressuposts són una "constant improvisació", ha denunciat la diputada Conxa Obrador. La socialista ha acusat el vicepresident Aguiló d'haver fracassat, amb l'aprovació d'uns impostos que no sap ni com aplicarà ni com regularà, el què ha provocat  l'alarma de la patronal. Un impost a les grans superfícies que farà perillar molts de llocs de feina, un impost a vehicles de lloguer que ha provocat fins i tot el vot en contra del PP a Formentera, i un impost d'envasos que hauran de pagar els consumidors. Això és "un nou càstig per a una comunitat on la pobresa es dispara cada dia que passa", ha dit Obrador.

La diputada ha criticat el darrer "nyap" del pressupost, que preveu dues vegades l'impost de benzina, i que desquadra el dèficit en 19 milions d'euros. "Vostè va dir fa unes setmanes que llegia a Maquiavelo però després d'analitzar les seves comptes i comprovar les seves ocurrències, podem dir que els pressuposts, més que inspirats per Maquiavelo, semblen inspirats per Mortadelo", ha dit Obrador a Aguiló, per afegir: "podria fer gràcia, si no fos perquè les seves errades les hauran de pagar els ciutadans".

Ni dimissió ni disculpes pels testicles de cérvol

El conseller de Turisme, Carlos Delgado, ni demanarà disculpes ni dimitirà per haver perjudicat la imatge de Balears per la publicació a diaris de tot el món una foto seva amb els testicles d'un cérvol damunt el cap. Aquesta fotografia  presenta dues faltes: per una banda l'orgull de Delgado en fer-se la foto i, per altra, la imatge equivocada de Balears que ha transmès als mercats emergents de turistes, ha opinat el diputat Antoni Diéguez. El socialista ha considerat que Delgado hauria de presentar la seva dimissió pel mal fet, si realment valora els interessos generals per damunt els seus propis personals. I si no se'n va, al manco podria demanar disculpes, ha afegit el diputat, a qui Delgado ha contestat "no".

Per altra banda, el diputat socialista Jaume Carbonero ha demanat al conseller Company en quin article de la seva llei 7/2012 es fonamenta la qualificació de sòl urbà  en la urbanització il·legal de Ses Covetes. El diputat socialista ha criticat que aquests terrenys "no poden ser urbans per molt que vostès forcin les sentències, les lleis i els plans" urbanístics. Ha recordat tot un seguit de decisions judicials i la darrera, del TSJIB, que posa com a data límit el 15 de maig del 2013 per esbucar els apartaments. "Ningú pot treure benefici d'una infracció urbanística", ha afegit Carbonero, segons qui "aquesta batalla de Ses Covetes la tenen perduda".

Costa exigeix al Govern que deixi de "perseguir " els treballadors públics 

Per altra banda, la diputada Pilar Costa ha exigit avui al vicepresident Aguiló que deixi de "perseguir" els empleats públics de la Comunitat, molts i moltes dels quals estan sent acomiadats de manera massiva i per "criteris ideològics".  Costa ha demanat a Aguiló "fins a on arribarà aquesta persecució sense sentit?", una pregunta que el vicepresident del Govern s'ha negat a contestar atrevint-.se fins i tot a desmentir els acomiadaments, malgrat les mobilitzacions i tancaments del treballadores i treballadores, com per exemple els d'IBANAT i Espais de Natura Balear.

Pilar Costa ha criticat que "ja no els creu ningú, i a vostè molt menys", recordant-li que fa poques setmanes va presentar un pla anti-incendis, "fent-se fotos i donant la mà als treballadors", assegurant que no hi hauria acomiadaments a IBANAT, però que després " quan s'han girat els ha clavat un punyal a l'esquena". La diputada ha lamentat també que aquests acomiadaments, que estan arribant al 20% en determinats en plantilles, "s'assembla molt a assetjament laboral ideològic", i ha posat com a exemple d'aquests "criteris ideològics" que en altres empreses públiques, gestionades per "persones afins", tot just s'ha retallat només l'1,8%.

La retallada de personal al sector públic de la Comunitat, agreujada per la situació a la conselleria de Medi Ambient, o dels mateixos Serveis General, amb desenes de treballadores i treballadores a punt de ser acomiadats, ha motivat la pregunta de Pilar Costa al Ple d'avui al Parlament. Segons Pilar Costa, els membres aquest Govern "destrueixen tot el que toquen" i s'ha preguntat "fins a on arribarem?" amb les polítiques del PP.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube