Imprimeix
PDF

Thomàs exigeix al conseller de Salut que deixi de mirar al passat i treballi per evitar més retalls i copagaments

Vicenç Thomas Ple 170412El diputat i portaveu adjunt del Grup Socialista, Vicenç Thomàs, ha demanat al conseller de Salut, Martí Sansaloni, que deixi de mirar al passat i centri els seus esforços en millorar l’atenció sanitària dels ciutadans de les Illes Balears, evitant més retalls i més copagaments. “Estam examinant la gestió sanitària del PP”, l’hi ha recriminat Thomàs a Sansaloni durant el debat d’una interpel·lació en el Ple del Parlament i ha aprofitat per recordar-li que “és el tercer conseller de Salut en disset mesos”. 

Vicenç Thomàs ha criticat durant la seva intervenció la situació “caòtica” que ha sumit el PP a la sanitat pública en un any i mig. Pel portaveu adjunt socialista “la principal empresa pública, amb més de 14.000 treballadors, ha vist com han canviat 3 consellers, 4 directors generals, 5 secretaris generals i més de 50 alts càrrecs. I això en només disset mesos”. Per Thomas, “tot el contrari del que necessita el sistema sanitari que és estabilitat, confiança, professionalitat i experiència”, ha dit. 

Durant la seva exposició, Thomàs ha acusat al Govern del PP d’estar implantant un canvi de model sanitari, “on passa de ser un dret de ciutadania a condició d’assegurat i beneficiari i deixa, per tant, de ser universal”. El diputat i portaveu adjunt ha recordat mesures com la introducció del copagament, reducció de la cartera de serveis, l’exclusió de col·lectius, les xifres històriques de les llistes d’espera i el camí a la privatització de la gestió sanitària que el PP està implantant.  

En relació a l’Atenció Primària de Mallorca, Thomàs ha criticat el maltractament que està sofrint per part dels actuals responsables i que està posant en perill el principal objectiu de l’ens, la coordinació dels centres hospitalaris. “En sanitat, estalviar doblers no vol dir ser més eficient”, l’hi ha recriminat a l’actual conseller. 

En quant a les llistes d’espera, Thomàs ha criticat l’ocultació de les xifres reals ja que la darrera dada pública va ser del passat 31 de desembre del 2011, on es retratava la nefasta gestió sanitària del PP amb més de 14.000 persones en espera d’una intervenció quirúrgica i una demora mitjana de 74 dies. 

Finalment, en quant a la rectificació sobre el tancament dels hospitals Joan March i General, Thomàs ha afirmat “que després d’haver sotmès als pacients i treballadors a un patiment innecessari, ara han decidit no tancar-los. Vostès només encerten quan rectifiquen”. El diputat socialista ha retret que la decisió de tancar els dos centres es prengués sense cap document que justifiqués la mesura. Vicenç Thomàs ha recordat que “l’únic que resolen són als propis problemes que han creat amb les seves decisions”, en referència al complement dels metges, la pensió dels jubilats de l’Ibsalut, el tancament dels dos hospitals o l’eliminació de la gerència d’Atenció Primària de Mallorca. 

Thomàs ha demanat en la seva intervenció la retirada de la taxa per la targeta sanitària i la recuperació de la figura del Defensor de l’Usuari de la Sanitat Pública. “La primera ha estat un engany a la ciutadania i els recursos que aporti seran a més per pagar als bancs i no per millorar la sanitat.”.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube