Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demana que es destinin 1,5 milions d’€ a les obres del tren de Llevant per resoldre els problemes creats per la paralització del projecte

051212 Acte Son Servera tren LlevantLa portaveu parlamentària i secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha reclamat al Govern que resolgui els problemes que ha creat la paralització de les obres del projecte del tren de Llevant. Armengol ha anunciat que el Grup Socialista ha presentat una esmena al pressupost del Govern per a que es destini 1,5 milions d’euros per a que “es solucionin els problemes que han deixat unes obres paralitzades i a mig fer que distorsionen la vida diària dels pobles d’aquesta part de Mallorca”. 

Francina Armengol i el diputat Cosme Bonet han visitat les obres aturades del tren a Son Servera i han comprovat els problemes i malestar que ha provocat la decisió del Govern Bauzá d’aturar les obres i renunciar al projecte. Armengol ha estat acompanyada dels batles i regidors socialistes de Llevant, entre ells, Pep Barrientos, batle de Son Servera; Rafel Fernández, batle de Capdepera; Maria Galmés, tinent de batle de Sant Llorenç; i de Núria Hinojosa, regidora socialista de Manacor. 

La portaveu socialista ha criticat que Bauzá hagi renunciat a reclamar els 443 milions d’euros del conveni ferroviari davant el Govern Central i a que es “negui a negociar i exigir el seu compliment”. Armengol ha insistit en la necessitat d’incentivar inversió pública davant l’actual crisi com a motor de creixement econòmic . “Reivindicam el tren com una inversió pública necessària que en un moment de crisi on a les Illes Balears tenim una xifra històrica d’aturats” ha manifestat. 

Armengol ha dit que amb l’esmena que presenta el PSIB-PSOE per a invertir 1,5 milions d’euros en les obres del tren s’aconseguiria incentivar obra pública i per tant crear llocs de feina, a més de resoldre alguns problemes de mobilitat i deteriorament de la via pública que estan provocant l’aturada de les obres. La líder socialista ha lamentat que el PP s’hagi oposat en el Congrés dels Diputats a l’esmena que el PSOE va presentar als Pressuposts Generals de l’Estat per reclamar la inversió en tren que preveu el conveni ferroviari. 

Per la seva part, el batle de Son Servera, Pep Barrientos, ha anunciat una “batalla dura” contra la decisió del PP de paralitzar les obres i que ha provocat greus problemes en el seu municipi. Barrientos ha lamentat que el PP permeti la inversió milionària en tren a tot l’Estat i que en canvi no reclami els compromisos per acabar el projecte del tren de Llevant. El batle de Son Servera ha explicat els talls de carrers que han provocat les obres i que ara no se sap què passarà amb la paralització del projecte i que afecten directament a la imatge turística del municipi. Barrientos i la resta de batles i regidors han anunciat que, davant l’actitud de mans creuades que ha adoptat el PP de les Illes Balears i el president Bauzá, presentaran una sol·licitud d’entrevista amb la ministra de Foment per fer-li arribar les seves reivindicacions i la gravetat de la situació que ha provocat l’aturada de les obres. 

A més de l’esmena als pressupost per destinar 1,5 milions d’euros al projecte de tren, el PSIB-PSOE ha anunciat una proposició no de llei en el Parlament per instar al Govern a iniciar les converses amb el Ministeri de Foment per recuperar el conveni ferroviari i assegurar la continuació de les obres. A més, la iniciativa socialista demana al Govern que resolgui de forma immediata els problemes de les obres inacabades del Tren de Llevant, de la línia Manacor-Artà-Cala Rajada, posant especial esment en l’obertura d’espais tancats per les obres i la millora de les instal·lacions de seguretat de les mateixes.

 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube