Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE s'oposa al ERO d'IB3, que afectarà al dret a la informació i deixarà desateses les illes de Menorca, Eivissa i Formentera

Cosme Bonet Cosme Bonet: "Més producció pròpia i més serveis informatius. Sense això, no val la pena una radiotelevisió autonòmica"

El PSIB-PSOE està en contra de l'expedient de regulació d'ocupació que afecta als serveis informatius de la radiotelevisió autonòmica, IB3. Els socialistes no entenen que, mantenint el pressupost del ens per al 2013, es plantegi aquesta reducció de personal, que afectarà a un dels elements essencials del servei públic: els informatius.

Segons l'article 2.1 de la Llei d'IB3, la radiotelevisió autonòmica ha de garantir l'accés universal a la informació i el dret dels ciutadans a rebre informació independent, objectiva, imparcial, veraç i plural. L'ERO proposat per la productora dels informatius deixarà pràcticament sense cobertura les illes de Menorca, Eivissa i Formentera, ja que IB3 passaria de 13 a 8 treballadors a Menorca, de 14 a 8 a Eivissa, i deixaria sense cap professional a l'illa de Formentera. La centralització dels serveis informatius a Mallorca va clarament en sentit contrari a l'article 4.1 de la llei d'IB3, que promou la cohesió territorial i coneixement mutu de les illes que formen la Comunitat Autònoma.

"És imprescindible reobrir el debat sobre el model de la radiotelevisió autonòmica", ha opinat el diputat socialista Cosme Bonet. El diputat ha explicat que el Partit Popular està modificant la llei d'IB3 en dos aspectes essencials. Per una banda, elimina el control per evitar l'excés de despesa, en sentit contrari a l'austeritat i l'ortodòxia que defensa el PP, en un "intent de blindar la gestió del Director General actual, José Manuel Ruiz, que pel que sembla no podrà presentar uns comptes sanejats". I ha afegit: "el PP intenta blindar la continuïtat del Consell de Direcció monocolor i controlat pel PP que aplicant l'article del dèficit hauria de ser destituït en la seva totalitat".

Per altra, amb l'avantprojecte de la Llei audiovisual, que obre el camí a tota una sèrie de modificacions de la llei d'IB3 sense cap tipus de consens, i que afecten també a aspectes cabdals de la radiotelevisió pública de les Illes Balears com són la fórmula de gestió de l'Ens, facilitant l'entrada de la gestió privada, l'obligació de internalització de serveis informatius i l'elecció del Director General, aspectes tots ells que desvirtuen totalment la llei de IB3 aprovada per consens el 2010.

El PSIB-PSOE planteja que s'obri el debat sobre quin model de radiotelevisió pública volem per a les Illes Balears, i en aquest sentit els socialistes defensen que el pressupost d'IB3 ha de baixar per a la producció aliena, potenciant la producció pròpia i mantenint intactes els serveis informatius, com a part essencial del servei públic.

Els socialistes denuncien que el PP vol eliminar el punt 5 de l'article 2 de la Llei de IB3, de manera que s'elimini la obligació de prestar serveis informatius amb personal propi del ens. "El model del PP és la progressiva privatització de la radiotelevisió autonòmica, seguint la política actual del PP amb Telemadrid, tot i que el Govern digui el contrari", ha anunciat Bonet.

El diputat i el PSIB exigeixen al PP que parli clar i que deixi d'enganar a la ciutadania i als treballadors d'IB3. "Més producció pròpia i més serveis informatius. Sense això, no val la pena una radiotelevisió autonòmica", ha opinat Bonet.

Els socialistes de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera ja han presentat o presentaran en els propers dies una sèrie d'iniciatives per deixar constància de la oposició del PSIB al ERO d'IB3, i per demanar que es replantegi aquesta situació, de la que el Govern del PP s'ha desentès perquè, en realitat, va en la línia de la privatització que l'interessa.

Sortida política del Ramon Llull

Per altra banda, Bonet ha lamentat la decisió presa avui pel Consell de Govern de sortir de l'Institut Ramon Llull, una entitat per a la defensa i promoció de la llengua i la cultura catalana. La sortida de Balears del IRL és una decisió política del Govern del PP, en la línia de l'atac constant contra la llengua catalana.

Bonet ha opinat que aquesta "molt mala notícia referma la deriva espanyolista i dretana d'aquest Govern, obsessionat per fer desaparèixer la nostra llengua pròpia i la nostra identitat". Finalment, el diputat ha lloat la decisió d'alguns ajuntaments d'intentar que les Illes Balears no quedin fora de l'Institut.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube