Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE qualifica “antidemocràtica” la decisió del Govern d’eliminar el CES

111212 web Joana Barceló en el ParlamentLa diputada del Grup Parlamentari Socialista, Joana Barceló, ha qualificat “profundament antidemocràtica” la decisió del Govern d’eliminar el Consell Econòmic i Social. Barceló ha negat els arguments del vice president Econòmic, Pep Ignasi Aguiló, basats en l’estalvi econòmic que ha titllats enganyosos i ha dit que és “únicament una decisió per motius ideològics”. 

Durant el debat del projecte de llei per la suspensió del CES celebrat en el Parlament, la diputada socialista ha defensat el vot en contra per què “l’únic objectiu de la iniciativa del Govern Bauçà és silenciar les veus que opinin des de la independència i autonomia que els hi dóna ser un òrgan estatutari”. Barceló ha recordat al vice president econòmic Aguiló que “majoria absoluta no vol dir fer el que li dóna la gana, com pretén fer el PP amb aquesta decisió clarament antidemocràtica”.  

Joana Barceló ha desmentit els arguments econòmics apuntats pel Govern per justificar el desmantellament del CES, un òrgan de participació previst en el propi Estatut d’Autonomia. “Eliminen el CES per només 170.000 euros, perquè els més de 430.000 euros que vostès també hi sumen són de personal que no s’eliminen i que passen ara a la seva conselleria”, ha apuntat Barceló. Per la diputada del PSIB-PSOE, no hi ha cap estalvi econòmic, només es canvia de lloc els recursos i per tant és evident que els motius són purament ideològics. Barceló ha apuntat altres alternatives si el Govern vol estalviar i evitar duplicitats, tal i com plantejava l’esmena a la totalitat amb text alternatiu presentada pel Grup Socialista: eliminar la delegació del Govern a Formentera o eliminar les contractacions de consultoria externa. 

Per Barceló, la decisió del Govern Bauçà d’eliminar el Consell Econòmic i Social suposa “retallar drets dels ciutadans de les Illes Balears silenciant veus independents”. La diputada ha retret durant la seva intervenció que en lloc d’afavorir la participació i la transparència, “aquí, el Govern del PP fa tot el contrari, elimina participació i transparència, deslegitimant la política”.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube