Imprimeix
PDF

Armengol: "El president Bauzá ja ha mentit i està governant des de la incompatibilitat"


020712 Armengol i Rita en RdP Els dos grups de l'oposició en el Parlament de les Illes Balears, el Grup Socialista i el PSM-IV-Entesa i Més per Menorca, han presentat davant el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears un recurs contenciós administratiu contra la decisió del Consell de Govern de dia 19 d'octubre de 2012 d'arxivar les actuacions prèvies sobre la presumpta incompatibilitat del president Bauzá.  El Govern de les Illes Balears va decidir arxivar el cas i ni tan sols ha donat trasllat de l'informe complet als grups de l'oposició que varen presentar la sol·licitud inicial.

"Esgotades les vies política i parlamentària, no ens ha quedat més remei que recórrer a la via judicial" per poder tenir accés a l'expedient i denunciar "la incompatibilitat clara" del president, ha explicat Francina Armengol. La socialista ha dit que Bauzá "incompleix de forma clarísima la llei d'incompatibilitats de 1996, aprovada pel Partit Popular", i ho fa per diversos motius: perquè va estar governant durant gairebé un any mentre era també administrador de dues societats (Divino i Bauser); perquè –tot i havent passat l'administració de les societats a una altra persona- segueix sent propietari únic de Bauser; i finalment per ser titular i propietari d'una oficina de farmàcia a Marratxí.

Els grups de l'oposició han explicat que Bauzá rep cada mes els beneficis de la gestió privada de la seva farmàcia, que comptabilitza en la declaració de la renda com a beneficis empresarials, i a la vegada és president del Govern. A més, en el tema de la farmàcia, existeix un precedent clar: la sentència contra l'ex-consellera socialista Aina Salom que, a instàncies del PP, va declarar incompatible ser membre del Consell de Govern i tenir una farmàcia. "Si era incompatible la consellera Aina Salom, propietària d'una oficina de farmàcia, també ho és el president José Ramón Bauzá, propietari d'una oficina de farmàcia", ha opinat Armengol.

Amb aquest precedent clar damunt la taula, "desitgem i esperem que la justícia faci més via en aquesta ocasió", ha dit Armengol, ja que en el primer cas, la sentència va arribar quan Salom ja no era consellera. El procés iniciat ara és exactament el mateix que va posar en marxa el PP contra Salom.

El portaveu del PSM-IV-Entesa i Més per Menorca, Gabriel Barceló, ha explicat que el recurs presentat ara és la primera passa perquè el Tribunal doni trasllat a totes les parts de l'expedient complet, i després els grups tindran 20 dies per presentar la demanda contenciós administrativa. "Aquest procés pot dur la inhabilitació de fins a dos anys si es considera falta greu, i fins a 6 si es considera molt greu. Seran els tribunals els que decideixin", ha explicat Barceló.

El portaveu del PSM també ha assenyalat que la via judicial era la única possible, després de que el president no donés resposta ni a les interpel·lacions, ni a les preguntes parlamentàries, i que el president del Parlament "blindàs" a Bauzá, no deixant veure la seva declaració de bens i activitats. En la declaració de Bauzá davant el Govern només va incloure la seva activitat coma diputat. "Aquesta és la regeneració de la política balear i la transparència que predica el president Bauzá", ha dit.

Francina Armengol ha conclòs que "el president ja ha mentit, en aquest tema, i està governant des de la incompatibilitat".

Aquí teniu el document presentat davant el TSJIB: 

http://www.psib-psoe.org/index.php/partit/quefem/documents/item/recurs-contencios-administratiu-incompatibilitat-bauza?category_id=3

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube