Imprimeix
PDF

Armengol: “Taquem l’any molt pitjor del que el varem començar, gràcies a les nefastes polítiques del PP”

Armengol i Boned web

El PSIB-PSOE desvela que el Govern no ha presentat cap proposta a Madrid per les inversions estatutàries, i per això el que arribarà a Balears el 2013 "no serà suficient"

Els socialistes esperen que la nova presidenta del Parlament de les Illes Balears actuï amb independència i sense atendre els dictats del Consolat de Mar

Els pressuposts del Govern de les Illes Balears per al 2013 "no seran suficients per cobrir les necessitats dels ciutadans. Són uns pressuposts totalment decebedors, que no solventen cap problema i en creen molts més", ha declarat la portaveu socialista en el Parlament de les Illes Balears, Francina Armengol. En la setmana final de la tramitació d'aquests pressuposts, Armengol ha criticat el Govern Bauzá per "no haver fet la seva feina" i haver acceptat que a Balears arribin de Madrid només 70 euros per habitant, front a la mitjana estatal de 225 euros. "Aquesta és la realitat de la fracassada negociació de Bauzá amb el Govern Rajoy", ha opinat Armengol.

De fet, el Govern del PP a Balears ni tan sols ha presentat a Madrid cap proposta perquè es materialitzin a Balears les inversions estatutàries que haurien pogut suposar l'arribada de fins a 400 milions d'euros més a l'any. En una resposta escrita, el conseller Antoni Gómez ha reconegut al Grup Socialista que la Direcció General de Coordinació "no té constància de que s'hagin presentat propostes de convenis per part del Govern al Ministeri d'Economia i Hisenda, sobre les inversions estatutàries previstes a la Disposició Transitòria Novena de l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears". "Hem pogut repartir molt poc perquè hem acotat el cap davant Madrid", ha valorat la portaveu. "Tenim un Govern una mica vago i bastant inepte", ha afegit.

"Tanquem l'any molt pitjor del que el varem començar, gràcies a les nefastes polítiques del PP, que han convertit la situació de crisi en una emergència social", ha denunciat Armengol. I tot això amb una gran supèrbia i autoritarisme per part del Partit Popular, que no ha volgut acceptar ni una sola de les 317 esmenes presentades pels socialistes al Pressupost, ni cap altra d'altres grups polítics o diputats no adscrits. "El PP ha aplicat el rodillo més detestable en aquesta tramitació pressupostària, sense dialogar amb ningú", ha explicat la portaveu. Armengol ha reconegut que "ens ha sorprès la manca de sensibilitat del PP, que ni tan sols en temes de gran rellevància social han volgut acceptar esmenes". Els socialistes havien proposat ,per exemple, destinar 2 milions d'euros previstos per urbanitzar un solar a Campos a habitatges per a 850 famílies vulnerables i una altra partida de 1,5M€ a donar un sostre a unes 650 famílies que han patit desnonaments. Tot ha estat rebutjat.

Així com estan, els pressuposts per al 2013 no seran capaços de donar solució als problemes que tenen els ciutadans com l'atur, les llistes d'espera sanitàries, o la manca de reactivació econòmica. Són uns comptes que "posen en perill l'estat del benestar que tant ens havia costat construir", ha dit Armengol. Lamentablement, cada vegada està més clar que "el PP està utilitzant la crisi per fer retalls ideològics i disminuir l'estat del Benestar", per crear una societat dual en què els drets són substituïts pels privilegis i no tots els ciutadans seran iguals. Avui, amb l'entrada en vigor de les noves taxes judicials, ha quedat clar que "la justícia deixa de ser accessible per a tothom".

El PSIB no donarà suport a la investidura de Duran

Aquesta setmana també serà important perquè demà s'elegirà -previsiblement- la nova presidenta del Parlament, càrrec per al que el PP ha proposat a Margalida Duran. El diputat socialista Cosme Bonet ha anunciat que el Grup Socialista no donarà suport a la seva investidura però tampoc presentarà una candidatura alternativa.

El socialista ha lamentat que el Partit Popular encara no hagi donat cap explicació, cap missatge, cap informació sobre el què ha passat amb el president Pere Rotger, ni ha consultat amb absolutament ningú per a l'elecció del seu substitut que, recordem, és la segona autoritat de les Illes Balears. "Un problema intern del Partit Popular ha provocat una greu crisi institucional a les Illes Balears, per un cas de presumpta corrupció i finançament il·legal del PP" ha recordat Bonet. Aquest tema és, a més, a més, "un clar exemple de la manera autoritària de funcionar del PP i del Govern sota la direcció del president Bauzá". Bauzá no tan sols no ha parlat ni consensuat res amb els partits de la oposició , sinó que "sembla que fins i tot no ho ha consultat amb els seus, vistes les crítiques que arriben des del PP d'Eivissa", ha afegit.

Els socialistes han demanat a Duran que actuï "amb la independència que ha de tenir el poder legislatiu respecte de l'executiu i amb capacitat de diàleg amb tots els grups parlamentaris". Esperen també que Duran "no actuï al dictat del Consolat de Mar". "Li desitgem sort. De la seva bona o mala gestió ens beneficiarem o sortirem perjudicats tots els grups parlamentaris" i també els ciutadans de la comunitat autònoma, ha afegit.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube