Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demana al Govern que "faci marxa enrere" i garanteixi l'atenció sanitària a tots els ciutadans

Vicenç Thomas al parl Vicenç Thomàs: "El Tribunal Constitucional ja ha dit que el dret a la salut està per damunt d'un presumpte estalvi econòmic"

El diputat i portaveu adjunt del Grup Socialista, Vicenç Thomàs, ha demanat al conseller de Salut, Martí Sansaloni, que "faci marxa enrere" en la seva decisió d'aplicar una llei injusta i retirar la targeta sanitària a diversos col·lectius, davant de l'auto del Tribunal Constitucional. "El TC ja ha dit que el dret a la salut està per damunt d'un presumpte estalvi econòmic" i que "limitar l'accés a la sanitat a determinats col·lectius pot afectar a la societat en el seu conjunt", ha explicat Thomàs.

És cert que aquest auto no és una sentència, però sí indica amb el seu posicionament una filosofia determinada i dóna prioritat al dret a la salut que, segons el mateix TC, és un dret lligat a la condició de ciutadà. "Això és també el que diu el nostre Estatut d'Autonomia, en el seu article 25.1: "Es garanteix el dret a la prevenció i la protecció de la salut mitjançant un sistema sanitari públic de caràcter universal".  "En aquests moments, la Conselleria de Salut ja està incomplint l'Estatut d'Autonomia, i no atén correctament als ciutadans, perquè retira la targeta sanitària i margina a determinats col·lectius", ha apuntat el socialista.

Thomàs ha destacat també que el Tribunal Constitucional ha considerat "correcta" la subhasta de medicaments per a un sistema sanitari públic. "Aquesta és una fórmula perquè les empreses farmacèutiques contribueixin al finançament del sistema nacional de Salut, i que no es financi a través de copagaments als ciutadans", ha dit, tal com es fa a Andalusia.  El portaveu socialista ha volgut cridar l'atenció del conseller Sansaloni damunt aquest punt.

Finalment, Thomàs ha expressat el seu desig de que el Govern no doni suport el proper dijous a les noves mesures de copagaments i retalls que preveu imposar el Govern de l'Estat a totes les comunitats autònomes en matèria sanitària. El Ministeri vol aprovar dijous el copagament per al transport sanitari no urgent, per a les prestacions ortoprotèsiques i per a tractaments dietètics. Uns copagaments que "incideixen i penalitzen als malalts, als pensionistes i als majors", ha afegit.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube