Imprimeix
PDF

PSIB denuncia que els aturats de Balears rebran 42 M€ menys en subsidis i prestacions el 2013

barcelo parlament_7-12-11 "És lamentable que, davant les xifres històriques d'atur, el Govern no faci res", ha opinat la socialista Joana Barceló. La diputada ha demanat al vicepresident econòmic "com preveu el Govern contrarestar l'impacte del retall en subsidis i prestacions del Govern de l'Estat a les nostres illes per al 2013".

El Grup Parlamentari Socialista ha denunciat que els ciutadans de Balears que estiguin aturats rebran, durant l'any 2013, 41,9 milions d'euros menys que en 2012, per les retallades brutals en subsidis i prestacions previstes pel Partit Popular. 

Barceló ha alertat sobre la tendència de les xifres de l'atur que són històriques i , a més, apunten a una situació de cada vegada més dramàtica. "En novembre, ja havia 94.866 persones inscrites al SOIB que no reben cap prestació, que són 13.400 més que a l'any 2012", ha explicat. I en aquesta situació, baixa el nombre de persones que cobren prestacions, el nivell de cobertura de subsidis i prestacions va passar, el novembre, de 71,2% en el 2011, a un 62,3% enguany.

I per al nou any, a més a més, el Govern acaba d'aprovar una baixada del 32% del pressupost del SOIB i un 56% el destinat a autònoms i cooperatives, ha afegit. "Puja l'atur, baixen les prestacions i , davant això, el Govern no fa res", ha conclòs Barceló.

La recuperació econòmica es presenta, de fet, molt complicada, ha valorat el portaveu adjunt socialista Vicenç Thomàs. El diputat ha intentat que el vicepresident econòmic expliqui perquè, si considerava que els imposts són dolents, ara el seu govern n'ha aprovat tres de nous i n'ha pujat altres tres. "Bauzá, Rajoy, Montoro i tots els seus líders espirituals deien que pujar imposts és el que fa un mal governant, perquè perjudiquen la recuperació econòmica i el consum", li ha recordat.

Thomàs ha demanat a Aguiló que "s'expliqui millor perquè ningú ho entén" i, si abans era dolent pujar imposts, perquè ara ho fan en tots els àmbits que poden, provocant la rebel·lió de tots els sectors: hotelers, cases de lloguer de cotxes, la restauració, la CAEB, els consumidors..  Ha criticat el socialista els "seus impostos són regressius, no progressius, i  no contribuiran ni a reactivar l'economia ni a crear llocs de feina".

Bauzá es desentén de l'ERO de treballadors a IB3  i protegeix els directius

En relació a l'Expedient de Regulació d'Ocupació que han posat en marxa les empreses encarregades de fer els informatius de la radiotelevisió autonòmica, el Govern "es renta les mans i es toca el nas", ha denunciat el diputat Cosme Bonet. El socialista havia demanat al Govern si considera que es pot mantenir la qualitat i cobertura de la informació d'IB3 després de l'Ero que preveu acomiadar a 63 professionals (5 a Menorca, 6 a Eivissa, els 2 empleats a Formentera, i la resta a Mallorca). Cosme Bonet s'ha demanat "com ha estat possible haver arribat a aquesta situació, quan IB3 manté el mateix pressupost de l'any passat, no com l'educació o la sanitat, que baixen".

El socialista ha denunciat que el Govern no ha estat capaç de contenir la despesa a IB3, i tanca l'any amb una desviació de 10M€ (un 30% del pressupost total, de 30 milions), permet l'acomiadament dels treballadors dels informatius i blinda als directius. El Govern  "ha modificat la Llei d'IB3 per evitar que hagi de dimitir l'equip directiu, per d'incompliment dels límits pressupostaris, com estava previst en la llei original", ha denunciat. El PP, que en diverses ocasions havia negat la seva intenció de privatitzar IB3 ara no ho descarta, ha afegit Bonet. El diputat ha considerat que el PP "no només no ha sabut donar solucions, sinó que cada dia crea un problema nou".

Demanen que s'aboni el 25% de la paga de Nadal als empleats públics

Tampoc en relació als empleats públics el Govern sembla tenir clara la seva estratègia, després de que una auditoria tècnica hagi arribat a conclusions totalment contràries al que volia fer el Conseller Gornés, que era acomiadar més empleats públics. La auditoria diu que el nombre d'empleats públics és insuficient i alguns departaments estan clarament ofegats, ha explicat la diputada Pilar Costa. La socialista ha denunciat "la persecució i crítica sistemàtica als empleats públics, dient que no fan prou feina i que cobren massa". Costa ha demanat també que el Govern apliqui la proposta de la Defensora del Poble, que defensa abonar el 25% de la paga de Nadal als empleats públics de la comunitat, ja que l'anunci de la suspensió es va fer mes i mig tard . Eliminar la paga suposarà reduir en 300 M€ els ingressos de l'economia balear, segons el CRE.

Finalment, el diputat Jaume Carbonero ha manifestat els seus dubtes sobre les intencions del Govern respecte al sòl rústic, després de les informacions aparegudes a un mitjà de comunicació sobre reunions i propostes per modificar el Pla Territorial de Mallorca i autoritzar la construcció de vivendes en parcel·les de 7.000 metres quadrats. Carbonero ha advertit que el territori, el paisatge i la sostenibilitat de les illes està en perill si es permet un creixement desmesurat damunt un ecosistema fràgil.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube