Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE acusa a Bosch d’estar a les ordres de Wert i acceptar la marginació del català

Cristina Rita parl

La diputada del Grup Socialista, Cristina Rita, ha lamentat l'actitud de "pleitesia" del conseller Bosch davant el ministre Wert en la Conferència sectorial per tractar de la futura Llei d'Educació.

Rita ha acusat a Bosch "d'estar a les ordres del ministre Wert i acceptar la marginació de la llengua catalana que vol imposar amb la reforma legislativa". La diputada socialista ha afirmat que el conseller d'Educació no ha fet valer els interessos de les Illes Balears sobre l'estatus que correspon a les llengües pròpies en les comunitats autònomes bilingües.

Rita ha respòs a les declaracions fetes pel conseller Bosch en el Parlament, arrel d'una pregunta en el Ple, i ha afirmat que el que queda de la reunió del ministre Wert amb els representants de les comunitats autònomes és que el Ministeri no ha acceptat cap de les peticions per a què el català sigui considerat assignatura troncal. "El conseller Bosch no ha estat escoltat pel Ministre"-ha afirmat Rita-, i el català seguirà amb la classificació d'assignatura d'especialitat i no troncal com s'havia demanat".

"Efectivament –ha dit Rita- no està gens clar el paper que jugaran les altres llengües oficials de l'Estat distintes del castellà en el sistema educatiu espanyol, però per ara, el que es desprèn de les informacions que ha aportat el conseller és que seran llengües de segona categoria quan resulta que es classificaran les matèries en A, B, C i a les llengües pròpies de les comunitats bilingües els correspondrà la classificació B, un indici molt clar de que es consideraran de segona categoria".

Des del PSIB-PSOE, Rita ha destacat el malestar que està aixecant la reforma del Govern Central en tota la comunitat educativa de les Illes Balears, i que va provocar la protesta ahir a totes les Illes.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube