Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE denúncia la il•legalitat de la importació de fems a Mallorca i exigeix la seva paralització

 Bonet i GarridoEl diputat del Grup Parlamentari Socialista, Cosme Bonet, ha denunciat la il·legalitat de la importació de fems que va autoritzar el Consell de Mallorca i ha reclamat la seva immediata paralització.

Bonet, que ha comparegut en roda de premsa acompanyat de la consellera socialista al Consell de Mallorca Mercedes Garrido, ha donat a conèixer les conclusions d'un informe del Secretari General de la Institució insular on alerta d'aquesta situació.

Segons aquest informe, fet el passat 20 de desembre i signat tant pel Secretari com per la Interventora, la importació de fems que el Consell de Mallorca ha autoritzat "implica una modificació de contracte que regula la concessió del Servei de Gestió de Residus Sòlids Urbans de Mallorca". De l'informe es desprèn la situació d'il·legalitat en què incorreria aquesta importació de fems de fora de l'illa si no hi ha una modificació i aprovació del contracte per part del Ple del Consell de Mallorca, tal i com apunta en les seves conclusions.

El diputat socialista ha alertat que a la vista d'aquest informe, "els vaixells que arribin carregats de fems per incinerar a Mallorca estan en situació d'il·legalitat si no es modifica el contracte abans, i el Govern no ho pot autoritzar amb el contracte actual". Bonet ha explicat que l'informe elaborat pels serveis jurídics del Consell deixen palès que el contracte signat amb la concessionària no contempla la importació de fems de fora de l'illa de Mallorca per la seva incineració i per tant es fa necessària la seva modificació.

Per la seva part, Mercedes Garrido ha explicat que la modificació del contracte farà que els vaixells carregats de fems no puguin arribar a Mallorca fins que el nou contracte passi pel tràmit de l'exposició pública i la seva posterior aprovació pel Ple del Consell, el que retardarà els plans del PP un parell de mesos. Garrido ha dit que "la modificació del contracte farà que per primera vegada entitats, partits polítics i societat civil puguin participar en tot aquest debat de la importació de fems al tenir que estar el nou contracte en exposició pública un mes, durant el qual es podran presentar al·legacions".

Garrdido ha acusat al PP i a l'equip de la presidenta Maria Salom d'actuar des de la més absoluta improvisació amb la importació de fems i d'haver-ho aprovat a corre cuita i sense els informes preceptius.

Bonet ha explicat que es demanarà la compareixença urgent del conseller d'Agricultura, Medi Ambient i Territori per a que expliqui com el Govern pensa autoritzar aquesta importació de fems després de conèixer-se l'informe del Secretari del Consell de Mallorca.

"El PP impedeix la tasca de control"

Per altra part, Cosme Bonet ha fet un balanç de l'any i ha manifestat "que el PP dificulta i entorpeix en el Parlament la tasca de control i fiscalització al Govern que ha de fer l'oposició". El diputat del Grup Socialista ha acusat al PP de legislar per la via del decret-llei, impedint el control i el debat parlamentari, així com posant traves a l'oposició. En aquest sentit, ha donat a conèixer que de les 3.312 preguntes escrites que ha presentat el PSIB-PSOE, un 36% estan encara pendents de donar resposta, en alguns casos des del mes de juliol de l'any 2011. Bonet ha fet especial èmfasi en el cas de les propostes presentades pel Grup Socialista ja que "només s'ha pogut debatre en el Ple del Parlament una proposició no de llei en aquest període de sessions".

Des del Grup Socialista, Bonet ha denunciat la impossibilitat de poder debatre iniciatives de gran importància i que no han estat tractades en el Parlament, com la formació de joves desocupats, el finançament dels consells insulars o el tema de les  participacions preferents.

El diputat socialista ha dit que aquest any 2012 ha estat marcat pels retalls del PP, que han provocat una contestació social històrica. Per Bonet, l'any que està a punt de finalitzar també s'ha caracteritzat "per la manca de reivindicació del Govern Bauzá davant Rajoy, que ha provocat la pèrdua de les inversions estatutàries, així com els pitjors pressuposts de l'Estat a les Illes Balears". En el seu balanç de l'any, Cosme Bonet ha dit que "el 2012 quedarà com l'any de la nova crisi interna del PP, amb la dimissió forçada de la segona autoritat de les Illes, el president del Parlament, entre altres, pel presumpte finançament il·legal del partit".

Condemna actes vandàlics Montuïri

Finalment, Bonet ha aprofitat la seva compareixença per condemnar en nom del PSIB-PSOE els actes vandàlics contra el monument de la memòria a les víctimes del franquisme a Montuïri.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube