Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE proposa que els treballadors públics de Balears cobrin al manco el 25% de la paga extra de Nadal

Pilar costa vaga Pilar Costa: "Tal com recomana la Defensora del Poble, els treballadors tenen dret a la part proporcional de la paga fins que es va suspendre"

El Grup Parlamentari Socialista ha presentat una Proposició No de Llei al Parlament de les Illes Balears proposant que els treballadors públics de la comunitat autònoma rebin la part proporcional de la paga extra de Nadal que els correspon. Donat que el Govern de l'Estat va anunciar la suspensió de la paga extra a mitjans juliol, "és lògic que els treballadors rebin, al manco, la part que els correspon al mes i mig durant el qual varen fer feina i no s'havia suspès el dret a cobrar aquesta paga", ha argumentat la diputada Pilar Costa.

El PSIB es suma així a una reivindicació feta des de l'oficina del Defensor del Poble, que ja en el mes d'octubre va recomanar al Govern reconèixer el dret dels treballadors a aquesta part de la paga extra, que suposaria en torn al 25% del sou. De fet, la Defensora del Poble va considerar que, d'acord amb la jurisprudència existent, el Reial Decret Llei 20/2012 no podia ser retroactiu i, per això, només pot suspendre la paga extra a partir de la seva promulgació i no en la part ja acumulada en el mes i mig anterior.

La diputada socialista ha recordat que governs autonòmics com el d'Extremadura o Navarra han trobat solucions alternatives per poder pagar als seus treballadors, en el mes de gener, el sou extra. No han restituït la paga de Nadal, sinó que han avançat la de juny.

Per això, la proposició no de llei socialista proposa que, en el cas de que el Govern de les Illes Balears no vulgui pagar la part proporcional de la paga de Nadal que correspon als funcionaris, avanci la que està prevista per a juny. "Si altres governs han pogut trobar una solució, el president Bauzá també hauria de ser capaç, si realment té voluntat política", ha apuntat la diputada.

L'eliminació de la paga extra, l'augment d'hores de feina i altres mesures han provocat fortes protestes per part dels treballadors públics a les Illes Balears. Igualment, la minva de capacitat adquisitiva dels funcionaris afectarà a la capacitat de recuperació de l'economia balear.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube