Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE denuncia que Balears segueix destruint llocs de feina

Joana Barceló 2 Joana Barceló: "A desembre del 2012 teníem 8.884 llocs de feina menys que fa un any, i 563 autònoms menys". Gairebé 70.500 treballadors inscrits al SOIB no reben cap prestació

Les xifres de l'atur del mes de desembre del 2012 demostren que en la nostra comunitat autònoma es segueix destruint ocupació, ja que, a Balears "en desembre 2012 teníem 8.884 llocs de feina menys que un any abans, i 563 autònoms menys", ha explicat avui la diputada socialista Joana Barceló.

Tot i que, a primera vista, les dades podrien semblar positives, l'anàlisi detallada de les xifres posa de manifest el què realment està passant en el mercat laboral de les Illes Balears.

La baixada de l'atur es deu, per segon mes consecutiu, a la forta caiguda del nombre de treballadors estrangers a Balears. L'atur en aquest col·lectiu baixa un 14,67%, quan l'atur global baixa un 2,3%. "En nombres absoluts, l'atur baixa el mes de desembre en 2.252 persones, i l'atur entre els estrangers en 3.719 persones; per tant l'atur en els treballadors nacionals segueix pujant: en 1.467 persones", ha explicat Barceló.

La sortida dels treballadors immigrants- alguns per retorn al seu país i d'altres perquè ja no figuren en les llistes oficials del SOIB- explica aquesta davallada tan important en el nombre de treballadors estrangers, ha apuntat la diputada.

La part més dura d'aquesta crisi laboral que, lluny d'afluixar, s'aprofundeix és la davallada en les prestacions que reben els treballadors inscrits al SOIB. Al desembre 2012, ja són 70.480 els treballadors inscrits al SOIB que no reben cap prestació, és a dir, 2.700 més que un any abans. "Arribar a cobrar una prestació és de cada vegada més difícil", ha explicat la diputada, ja que moltes persones no poden a acumular els mesos de cotització necessaris.

D'aquesta manera, l'Estat va destinar a les prestacions per desocupació a Balears en el mes de desembre 3,7 milions d'euros menys que el mateix mes del 2011, tot i la difícil situació.

El PSIB-PSOE du mesos anunciant que la situació laboral a Balears en l'hivern seria dramàtica, i lamentablement així ho confirmen les darreres dades. Amb aquesta situació laboral, el PSOE ha posat en marxa una campanya a nivell de tot l'Estat per demanar la pròrroga del programa Prepara, amb un ajut de 400 euros per als aturats que han esgotat les prestacions. La campanya es pot seguir per les xarxes socials i al twitter amb el hashtag #salvar400e.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube