Imprimeix
PDF

El GPS proposa reformar la Comissió de Peticions del Parlament per donar més participació a la ciutadania

Armengol ple 080512 Francina Armengol qualifica de "molt cordial" la reunió amb la nova presidenta del Parlament, a qui ha demanat que sigui la "vertadera valedora del legislatiu"

El Grup Parlamentari Socialista ha proposta a la presidenta del Parlament, Margalida Duran, la transformació de l'actual Comissió de Peticions per fer-la més participativa i més oberta a la ciutadania. "El Parlament és una institució que ha quedat  una mica aïllada de la realitat social i econòmica  que pateixen ciutadans", ha argumentat la portaveu socialista Francina Armengol.

Per això, "hauríem de profunditzar en una democràcia molt més participativa i hauríem de cercar fórmules perquè la ciutadania pugui participar en la presa de les decisions polítiques", ha dit Armengol. Els socialistes han proposat a Duran cercar vies perquè els ciutadans puguin participar no només en la tècnica legislativa sinó també en el control al Govern, inclús amb peticions varies, amb queixes, suggeriments i propostes. La presidenta ha dit que estudiaria aquesta proposta en positiu dels socialistes.

Armengol i el portaveu adjunt Vicenç Thomàs han demanat també que es constitueixi la Comissió dels Consells Insulars que preveu l'Estatut,  per tractar les polítiques autonòmiques que afecten en  competències transferides.

El Grup Socialista també ha aprofitat la reunió per presentar al Parlament algunes reivindicacions que ha plantejat en diverses ocasions i, fins ara, no han estat ateses. Armengol ha explicat que "El Parlament està allunyat de la ciutadania, i a la vegada, està boicotejant o invalidant tasca oposició dins del propi Parlament per desitjos del grup popular", en quant al pes real de oposició per fer control al Govern, el pes de l'oposició per fer preguntes, sol·licituds de documentació, etcétera.

Per això "hem demanat que necessitem una presidenta que no estigui a les ordres de l'Executiu sinó que sigui la vertadera valedora del legislatiu i que medi amb  el Govern per tenir un bon clima polític que permeti a l'oposició fer la tasca que li pertoca democràticament, que és controlar", ha explicat Armengol.

Els socialistes també han tornat a demanar a la presidenta la creació del Grup Mixt pel bon funcionament de la institució. És una "situació kafkiana" que, per primera vegada en tota història, se ha impedit la creació del Grup Mixt en el Parlament. De fet, no s'entén la decisió política del PP de no deixar constituir-lo quan, de vegades, en proposicions legislatives, els diputats no-adscrits tenen més temps que un grup parlamentari.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube