Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE denuncia que el Govern ha renunciat a reclamar doblers per acabar el tren de Llevant

psoetren  Cosme Bonet: "El Partit Popular  ha decidit deixar tirats als ciutadans del Llevant, acotant el cap davant Madrid i abandonant les obres a mig fer"

El Govern del Partit Popular ha renunciat a reclamar a Madrid el doblers del conveni ferroviari per poder acabar les obres i la posada en marxa del Tren de Llevant. Així es desprèn de la resposta de la Conselleria d'Agricultura, Medi ambient i Territori a una pregunta escrita del diputat Cosme Bonet, del Grup Socialista, sobre com pensa el Govern continuar defensant la continuïtat del conveni ferroviari amb l'Estat.

"El Partit Popular  ha decidit deixar tirats als ciutadans del Llevant, acotant el cap davant Madrid i abandonant les obres a mig fer", ha denunciat Cosme Bonet. Segons la informació donada per la Conselleria, el Govern de les Illes Balears no ha mantingut cap reunió amb el Ministeri de Foment des del mes d'agost, ara fa casi mig any.  La documentació indica que s'han fet "contactes telefònics a diferents nivells", però no menciona cap reunió amb la ministra responsable.

El PP assumeix el criteri del Govern central a Madrid. De fet, el Govern balear diu que en les reunions va quedar clar que el conveni va caducar a finals del 2011 i que no arribarien més doblers. En cap moment anuncia la Conselleria de Company cap nova  iniciativa, cap mesura ni cap proposta. "La nostra conclusió és que, una vegada més, el PP acota el cap per no molestar a Madrid", ha dit Bonet.

Algunes opcions podrien haver estat demanar una altra vegada una reunió de la Comissió Mixta, presentar una esmena als pressuposts generals de l'Estat 2013 per incloure una partida específica per a la xarxa ferroviària de Mallorca (tal com sí va fer el PSIB), o demanar una reunió al més alt nivell del president amb la ministra.  De fet, el PP –inclosos els diputats de Balears- va votar en contra de l'esmena del PSIB que podria haver permès continuar amb les obres del tren.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube