Imprimeix
PDF

PSIB-PSOE presenta una iniciativa per prorrogar el pla PREPARA i l'ajut 400€ per a aturats sense prestació

JBarceló Joana Barceló:  "Amb una quarta part de la població de Balears en risc de pobresa i exclusió social, no podem permetre que el Pla Prepara desaparegui"

El Grup Parlamentari Socialista ha registrat en el Parlament de les Illes Balears una Proposició No de Llei en defensa de la pròrroga del Pla Prepara, que preveu cursos de formació i requalificació i un ajut de 400 euros al mes per a les persones aturades que hagin esgotat la prestació. 

"En aquests moments, tenim a Balears 96.000 persones aturades, més de 70.000 que no reben cap prestació econòmica i un 23% de la població en risc d'exclusió social", ha recordat la diputada Joana Barceló. Malgrat la baixada del nombre d'aturats, l'atur de llarga durada es va incrementar a Balears un 18,6% el darrer mes de desembre, i l'Estat ha rebaixat en 3,7 milions d'euros la quantia per a prestacions i subsidis per desocupació a Balears.

"En aquestes circumstàncies, no podem eliminar els ajuts bàsics ni les poques  eines que encara queden per fomentar l'accés d'aquestes persones a un lloc de feina, mitjançant suport amb orientació i formació", ha opinat la diputada socialista Joana Barceló. També ha recordat  que, a Balears, ja s'ha reduït en un 50% el pressupost per a polítiques actives d'ocupació per al 2013.

Barceló ha recordat que el Pla Prepara s'ha mostrat útil per millorar l'ocupabilitat i la subsistència dels que hi han participat. L'ajut dels 400 euros és, en moltes ocasions, l'únic recurs que tenen molts de ciutadans per poder viure, després que el Reial decret-Llei 20/2012, de 13 de juliol, hagi suprimit els subsidis especials per als aturats majors de 45 anys, elevant l'edat per poder rebre-los i expulsant de la Renda Activa d'Inserció a pràcticament el 90% dels seus beneficiaris. "Centenars de milers d'aturats es veuran sense protecció alguna d'aquí pocs mesos", ha vaticinat Barceló.

La diputada socialista ha considerat que "les polítiques del Govern estan provocant la fractura social d'Espanya: més atur, menys protecció, menys drets, i contra tota recomanació comunitària, menys polítiques actives per afavorir l'empleabilitat dels aturats". L'actual Pla Prepara té vigència fins a febrer de 2013.

Per tots aquests motius, els socialistes han registrat una Proposició no de Llei perquè el Parlament de les Illes Balears insti al Govern de l'Estat a prorrogar el programa de requalificació professional a les persones que esgotin la seva prestació, tal com està regulat en el Reial decret-Llei 1/2011, en al menys sis mesos més a partir del mes de febrer de 2013, amb la finalitat "de garantir la transició a l'ocupació, aconseguir una major coordinació entre les polítiques actives d'ocupació i les ajudes econòmiques d'acompanyament i evitar l'exclusió social".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube