Imprimeix
PDF

El Grup Socialista reclama a l’Ib-Salut que apliqui ja el sistema de recepta electrònica per evitar als pensionistes pagar per avançat els medicaments

Vicenç 19 abrilEl portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista, Vicenç Thomàs, ha reclamat que l’Ib-Salut adapti ja el sistema de recepta electrònica per a que els pensionistes no hagin d’avançar els doblers per la compra dels seus medicaments. 

Thomàs ha mostrat la seva satisfacció per l’anunci que ha fet el servei de Salut de l’inici dels pagaments als pensionistes de la seva despesa farmacèutica, encara que hagi estat amb molt de retard. El portaveu adjunt socialista ha valorat que la denúncia feta el passat divendres pel PSIB-PSOE, en el sentit que el Govern encara no havia fet aquesta devolució del copagament farmacèutic, ha fet accelerar el procés. “La denúncia feta pels Socialistes sembla que ha donat fruits ja que en només tres dies el Govern del PP ha rectificat i ja ha anunciat el retorn d’aquests doblers que deu a milers de jubilats i pensionistes als que ha obligat a pagar pels seus medicaments”, ha dit Thomàs. 

Una vegada s’ha anunciat ara el retorn dels doblers, el portaveu socialista ha exigit al Ib-Salut la introducció de les modificacions adients en el programa de recepta electrònica de les Illes Balears. Per Thomàs, aquestes modificacions evitarien que els nostres pensionistes haguessin d’avançar els doblers per als seus medicaments i no s’hauria d’esperar sis mesos per al seu retorn. Vicenç Thomàs ha acusat als responsables del PP al Govern de no tenir cap voluntat política per adaptar el sistema de la recepta electrònica i evitar aquest copagament farmacèutic als milers de pensionistes. 

Des del PSIB-PSOE, Thomàs ha anunciat la presentació d’una iniciativa parlamentària per reclamar al Ib-Salut aquests canvis en el programa de recepta electrònica i ha dit que “aquí es veurà realment sí hi ha voluntat política o no del PP per resoldre aquesta injustícia que suposa que els pensionistes hagin d’avançar diners pels seus medicaments”. Thomàs ha posat l’exemple d’Andalusia on sí s’han fet aquests canvis en el sistema de recepta electrònica que han evitat aquest pagament per avançat d’un dels col·lectius més feble i amb més necessitats.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube