Imprimeix
PDF

Els grups de l'oposició donen una passa més contra la incompatibilitat del president Bauzá

 Ratificació recurs Bauzá Vicenç Thomàs : "Tots els ciutadans i ciutadanes són iguals davant la llei"

Gabriel Barceló: "El president del Govern s'ha de dedicar a lo que està, que és a presidir el govern de ciutadans i ciutadanes, i no als seus negocis particulars".

Els diputats i diputades per Mallorca del Grup Parlamentari Socialista i del Grup PSM-IV-Entesa i Més per Menorca han acudit avui matí a Sala del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears per ratificar el recurs contenciós administratiu presentat contra l'acord del Consell de Govern de dia 19 d'octubre. Aquell dia, el Consell de Govern va arxivar les actuacions prèvies sobre la presumpta incompatibilitat del president Bauzá. El Govern de les Illes Balears va arxivar el cas i ni tan sols va donar trasllat de l'informe complet als grups de l'oposició que varen presentar la sol·licitud inicial.

Ara els grups de l'oposició han hagut de recórrer a la via judicial per tenir-hi accés, en una primera passa dintre del procés perquè siguin els tribunals els que decideixin sobre la incompatibilitat del president Bauzá.

"Bauzá està en situació d'incompatibilitat per ser propietari d'una farmàcia i, a la vegada, president de Govern. També tenim moltes dubtes damunt els procediments dels seus negocis privats en aquests darrers 18 mesos de legislatura", ha explicat el portaveu adjunt socialista Vicenç Thomàs.

El portaveu socialista ha afegit que "tots els ciutadans i ciutadanes són iguals davant la llei" i per això els diputats han ratificat avui aquest primer procediment que, si es guanya, obri la porta a la inhabilitació del president del Govern per a càrrec públic un temps màxim de 6 anys.

"La llei d'incompatibilitats diu molt clar que no es poden tenir activitats econòmiques privades que donin ingressos i ser president del Govern, perquè hi pot haver unes implicacions empresarials i econòmiques clares" ha explicat el portaveu parlamentari del Grup PSM-IV-Entesa i Més per Menorca, Gabriel Barceló.

El portaveu del PSM ha opinat que "el president del Govern s'ha de dedicar a lo que està, que és a presidir el govern de ciutadans i ciutadanes, i no als seus negocis particulars, que poden interferir en la vida pública i en les decisions que hagi de prendre". "El que volem és transparència i aclarir els fets",ha afegit.

La ratificació del recurs, avui a Mallorca, s'afegeix a la que ja han realitzat els diputats de les illes de Menorca i Eivissa, i que suposa una passa més en el procés per aclarir la incompatibilitat de Bauzá per exercir la seva funció de president del Govern i, a la vegada, ser titular d'una oficina de farmàcia. Aquest procediment podria acabar en la inhabilitació del president durant un màxim de 6 anys.

En un procediment similar, l'ex-consellera de Salut Aina Salom va ser condemnada a un any d'inhabilitació per ser titular de farmàcia i, a la vegada, membre del Consell de Govern.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube