Imprimeix
PDF

Thomàs diu que les xifres de les llistes d’espera del Govern són una “estocada contra la salut dels ciutadans”

Thomas webEn dos anys, el PP ha fet créixer quasi un 50% el nombre de persones que han d’esperar per una intervenció quirúrgica i ha disparat el temps d’espera un 137%, passant de 51 a 121 dies.

El diputat i portaveu adjunt del Grup Socialista, Vicenç Thomàs, ha afirmat que les dades fetes públiques sobre les llistes d’espera sanitàries són “l’exemple més clar de l’estocada que està pegant el Govern del PP contra la salut dels ciutadans”. Thomàs ha qualificat de molt negatives les xifres que ha donat a conèixer el Govern, segons les quals fins a 17.750 persones estan a l’espera d’una intervenció quirúrgica.  

Per a Thomàs, “la política de retalls i l’obsessió pel dèficit del PP ha provocat aquest espectacular augment de les llistes d’espera”. El portaveu socialista ha ressaltat que les xifres són encara més negatives quan es compara la seva evolució en els darrers dos anys. “Amb el PP s’ha duplicat el nombre de persones que esperen per una operació, fins a un 50%, mentre que el temps d’espera s’ha disparat un 137% en dos anys, passant de 51 a 121 dies” , ha dit. Vicenç Thomàs ha fet especial menció a la situació dramàtica que representa aquestes xifres ja que afecta a persones i que en molts casos pot suposar una espera de més d’1 any per una operació. “La política sanitària del PP empitjora la salut dels ciutadans i està destrossant un dels servei més preuats i valorats” , ha afegit. 

El portaveu adjunt del Grup Socialista ha criticat l’opacitat informativa del Govern del PP, sense detallar i desglossar les xifres de les llistes d’espera i introduint canvis en el mètode de recompte per maquillar-les i fer disminuir la gravetat de la situació. En aquest sentit, Thomàs ha dit que contràriament al que diu el Govern, la llista d’espera per consulta amb l’especialista també ha empitjorat en dos anys, augmentant un 38% el nombre de pacients i un 251% la mitjana de dies de demora. 

Finalment, Thomàs ha retret que la derogació del decret de garanties que va fer el Govern Bauzà ha deixat als ciutadans indefensos i sense cap compromís de qualitat assistencial sanitària.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube