Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE reclama que s’expliqui d’on sortien els 5000€ de sobresou mensual que el PP pagava a Matas

Thomas i Maicas rdpVicenç Thomàs, portaveu adjunt del Grup Socialista, ha reclamat als dirigents del PP que expliquin d’on sortien els 5.000 € mensuals que va cobrar Matas durant un any, després de fer-se públic el presumpte pagament de sobresous a dirigents del partit amb diners negres.

Thomàs, que ha qualificat de “molt negatives i preocupants per la democràcia” les informacions fetes públiques als mitjans de comunicació sobre els comptes a Suïssa de l’ex-tresorer del PP i d’aquests pagos de sobresous, ha recordat que va ser el propi Javier Arenas qui va defensar públicament aquest sobresou a Matas. 

El portaveu socialista ha afirmat que tant el PP nacional com el PP de les Illes Balears haurien de donar tot tipus d’explicacions sobre aquest fet i ha qualificat “de pura estratègia comunicativa” l’intent de “vincular aquests fets a una persona quan en realitat afecten a tota una organització política, el PP”, ha dit. 

La Llei de símbols és una “llei repressiva”

Per la seva part, el diputat del Grup Socialista, Lluís Maicas, ha afirmat que l’avantprojecte de la llei de símbols del Govern Bauzá “és una llei repressiva que només intenta silenciar la dissidència”. Maicas, que ha comparegut també en roda de premsa, ha afirmat que aquesta iniciativa va en contra de la llibertat d’expressió i ha mostrat la seva indignació pel seu contingut. “No sembla una llei instigada per un govern democràtic”, ha sentenciat Maicas. 

El diputat socialista, que ha anunciat la presentació d’una esmena a la totalitat a aquest projecte quan entri en el Parlament, ha afirmat que “el millor que podria fer el PP és retirar-lo ja que és una llei que en lloc de construir, destrueix i ataca a la llibertat”. 

Maicas ha defensat el dret a la discrepància i ha manifestat que és una iniciativa que mostra el fracàs del PP a favor de diàleg. Pel diputat del PSIB-PSOE, “el Govern intenta castigar als que vulguin utilitzar les façanes per penjar-hi símbols”. Lluís Maicas ha mostrat la seva perplexitat per l’actitud condescendent del conseller Rafel Bosch “que no té res a dir ni veu cap inconvenient” a un projecte de la conselleria de Presidència que afecta especialment a la comunitat educativa i al seu dret a la llibertat d’expressió. 

Llistes d’espera

Per altra banda, Vicenç Thomàs ha relacionat l’espectacular augment de les llistes d’espera sanitàries amb la política de retalls del Govern Bauzá. “Pel PP és mes preocupant quadrar les xifres del dèficit que evitar el dolor a les persones”, ha dit el portaveu adjunt socialista, per a qui “la política d’ajustos del Govern posa en evidència que l’atenció sanitària no és una de les seves prioritats”. 

Thomàs ha criticat que no fos el conseller Sansaloni qui fes públiques les dades negatives de les llistes d’espera i ha recordat que “tant ell com els seus antecessors, Castro i Mesquida, han practicat una política d’amagar les xifres i no donar la cara davant els ciutadans”. 

El portaveu adjunt del PSIB-PSOE ha fet una comparativa entre la situació de les llistes d’espera al final de l’anterior legislatura i la seva situació actual i ha acusat al PP d’haver incrementat en quasi dos anys (marc 2011 – desembre 2012) un 48% el número de persones que han d’esperar per una intervenció quirúrgica, fins a 6000 persones més. “Mentre pels Socialistes la prioritat era donar millor assistència sanitària a les persones, pel PP és pagar als bancs, reduir despesa i empitjorar el servei de salut”, ha afirmat. Thomàs ha explicat que el temps de demora s’ha incrementat en un 137% al haver passat de 51 a 122 dies el temps d’espera per una operació. A més, per consultes al metge especialista, la situació també ha empitjorat augmentant un 38% el nombre de pacients i un 251% la mitjana de dies de demora, de 34 a 109 dies. 

El dirigent socialista ha acusat als responsables de Sanitat de voler maquillar les xifres, fent canvis en el recompte i introduint noves categories per desdibuixar la realitat de les xifres. En aquest sentit, Thomàs ha recordat que en una compareixença en el Parlament el passat mes de setembre, l’anterior responsable de Salut, Antoni Mesquida, va quantificar en 68.000 les persones que estaven en llista d’espera per una consulta al especialista, i ara són 56.000 persones en menys de quatre mesos. 

Per Thomàs, aquestes xifres posen en manifest que “el PP està canviant el sistema de salut per desprestigiar la sanitat pública de tots i potenciar en canvi la sanitat privada”. Des del PSIB-PSOE, Thomàs ha anunciat la presentació d’una interpel·lació urgent al Parlament per a que el Conseller de Salut expliqui aquesta dramàtica situació de les llistes d’espera i quines mesures prendrà per a reduir-les.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube