Imprimeix
PDF

Pilar Costa: “el PP vol carregar-se la Llei de Bon Govern, eliminant transparència i control quan és més necessari”

Pilar CostaEl PSIB-PSOE denuncia que es modifiquin un total de 20 dels 51 articles que té la llei, és a dir un 40%.

La diputada del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha acusat al PP de limitar i posar entrebancs a la participació i la transparència. Costa ha afirmat que “el Govern del PP està eliminant transparència quan més en reclama la societat i més desafecció hi ha cap a la política, especialment després dels casos de corrupció i del cas Bárcenas amb els sobresous i els seus comptes a Suïssa”. La diputada socialista ha fet aquesta valoració després de fer-se pública la modificació que prepara l’Executiu del PP de la Llei 4/2011 de la Bona Administració i del Bon Govern, que s’ha publicat al BOIB. 

Costa ha denunciat que es modifiquin amb aquesta reforma un total de 20 dels 51 articles que té la llei, és a dir un 40%. “Al PP quan no l’hi va bé una llei per fer el que vol, la canvia per fer-la a la seva mida”, ha acusat la diputada socialista, per qui “és impresentable i indecent que quan més transparència reclamen els ciutadans i més exigents són amb els polítics, el PP fa tot el contrari i elimina participació, controls i transparència en el Govern”. En aquest sentit ha denunciat que s’elimini la publicitat en les retribucions als membres del Govern i els alts càrrecs i ha acusat al PP de “voler portar en secret els sous, beneficiós o indemnitzacions dels càrrecs del Govern”. 

Des del PSIB-PSOE, Pilar Costa ha criticat el contingut de la reforma com el que fa referència a que els alts càrrecs no hagin de defensar la seva idoneïtat davant el Parlament, l’obligatorietat de publicar les subvencions, l’eliminació de vies de participació en l’elaboració de lleis o la supressió de l’obligatorietat de donar informació als ciutadans amb l’excusa que suposa una despesa econòmica o que generen massa feina. “Són excuses per eliminar pura i simplement transparència i control. És inaudit que en un moment com actual el Govern PP elimini participació i control”, ha afirmat. 

Pel que fa referència a l’Oficina d’Avaluació Pública, des del PSIB-PSOE es denuncia la voluntat de modificar-la de dalt a baix ja que la direcció recaurà en un càrrec de confiança política i no es un treballador públic. A més, deixa de tenir com a funció el vetllar pel compliment del règim d’incompatibilitats dels alts càrrecs. Costa ha denunciat que aquesta modificació és vol fer justament en el moment en què el president Bauzà està sent investigat pels tribunals per una posible incompatibilitat del seu càrrec. Amb aquesta modificació, l’Oficina també deixarà de gestionar el Registre d’Interessos i Activitats i el Registre de Patrimoni del membres del Govern, així com la comprovació dels increments del patrimoni dels càrrecs públics. “Tot plegat, el PP intenta un exercici en contra la transparència, el control i la participació, en el pitjor moment ja que és quan més demanda hi ha de la societat per lluitar contra la corrupció”.  

La diputada socialista ha alertat del mal presagi que conté aquesta modificació de la Llei del Bon Govern quan s’elimina un dels principis generals de la norma, el que recull que els servidors públics han de perseguir sempre l’interès general i mantenir la imparcialitat (art. 3.1.). “Per què el PP elimina aquests principis generals? –s’ha preguntat Costa-. És que vol deixar de ser imparcial i atendre a l’interès general?”. 

Una altra de les modificacions importants i que introdueix obscurantisme en la contractació pública, ha alertat Pilar Costa, és l’eliminació de l’obligació de publicar els licitadors, els criteris d’adjudicació, puntuació de cada oferta o l’adjudicatari, entre altres.

 

Pilar Costa ha criticat que el Govern dugués d’amagat la reforma d’aquesta llei i n’hagi informat a través d’un comunicat després de publicar-se al Butlletí Oficial. “Cada setmana el portaveu Bosch compareix davant l’opinió pública sense res a dir i en canvi amaguen les intencions de modificar una llei pionera que posava més transparència en la gestió pública, noves formes de participació i mecanismes per combatre la corrupció”, ha dit.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube