Imprimeix
PDF

El Grup Socialista vol que l'Institut de la Dona faci un estudi sobre l'impacte de les taxes judicials en les dones

Cristina RitaEl Grup Parlamentari Socialista ha presentat una Proposició No de Llei al Parlament de les Illes Balears perquè l'Institut Balear de la Dona elabori un informe sobre l'impacte de la Llei de taxes judicials en les dones. 

Donat que el 64% de les demandes de divorci (dades 2011) i la gran majoria de les apel·lacions posteriors són interposades per dones, els socialistes consideren que els efectes d'aquestes taxes judicials poden perjudicar més a les dones que als homes. “Que no hi hagi discriminació directa no vol dir que hi hagi un tractament igualitari”, diu la PNLL registrada al Parlament. 

L'impacte de les noves taxes judicials damunt les dones pot ser significativament major que sobre els homes. Tant les demandes de separació i divorci com les apel·lacions, relacionades normalment amb pensions compensatòries, indemnitzacions, alimentació per als fills, etc, estan sotmeses a les noves taxes judicials, i per tant encareixen el cost de dur-les endavant.  

Per això, el Grup Socialista vol que el Parlament insti al Govern a encomanar a l'Institut Balear de la Dona l'elaboració d'aquest informe sobre l'impacte que tindrà damunt les dones la Llei 10/2012 de 20 de novembre, per la qual es regulen determinades taxes en l'àmbit de l'Administració de Justícia i de l'Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forenses.  

En concret, l'informe hauria de permetre valorar la situació de sortida de dones en relació a les taxes judicials en matèria de separació i divorci. També hauria d'incloure l'anàlisi del comportament diferencial que desenvolupen dones i homes en els procediments judicials contenciosos en matèria de separació i divorci i les diferències rellevants en relació als tipus de demandes. També s'hauria d'analitzar si les dones i homes s'enfronten a limitacions diferents d'acord amb les posicions de sortida identificades. 

Finalment, l'informe hauria de valorar si la normativa de les taxes judicials és consistent amb l'objectiu d'una relació més equitativa entre homes i dones, afegeix la PNLL.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube