Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE considera dramàtica la situació de l’atur i alerta de la pujada de l’economia submergida

FAS rdp Francina Armengol: “M’agradaria que el president Bauzá es posi en la pell dels joves aturats sense cap esperança, en la pell dels que duen més d’un any sense feina, i de les més de 40.000 famílies que tenen tots els seus membres a l’atur, a veure si encara pensa que anem bé”

El PSIB-PSOE considera “dramàtiques i molt preocupants” les darreres xifres de l’Enquesta de Població Activa, amb més de 144.000 persones a l’atur a Balears, i  que apunten a l’increment de l’economia submergida.

“Aquestes xifres dramàtiques mereixen una reflexió bastant més profunda que la que està fent el Govern del president Bauzá”, ha declarat la portaveu parlamentària i secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol.

La portaveu ha considerat molt preocupant l’increment de l’atur juvenil, amb la taxa d’atur dels joves menors de 25 anys que creix a les nostres illes fins el 57,2%. Això són més de 6 punt que l’any passat, i arriba ja 26.700 joves que no tenen cap opció de feina. “Estam davant un vertader drama: el risc de tenir la generació millor preparada de les Illes Balears perduda per la manca d’oportunitats i d’esperança. El Govern de les Illes Balears no pot obviar aquesta situació”, ha opinat.

 També l’atur de llarga durada és preocupant, ja que el nombre de treballadors que duen més d aturats de llarga durada, que porten a l’atur més d’un any sense feina arriba ja són ja a la nostra comunitat 61.700, és a dir 11.600 més que fa un any. Segons l’EPA, a Balears hi ha ja 40.036 famílies amb tots els seus membres a l’atur.

 El repte de l’economia submergida

La baixada de l’atur en relació al IV trimestre del 2011 en 2.400 persones, juntament amb un increment de la població ocupada en 14.000 persones demostra l’augment de l’economia submergida a les nostres Illes. La pujada de la població ocupada no es visualitza proporcionalment amb la baixada de l’atur.

 I si, a més a més, afegim la destrucció de 9.000 llocs de feina (dades d’afiliació) a Balears en el tercer trimestre del 2012, la conclusió és clara. “La resposta dels ciutadans de Balears a la crisi, davant la manca d’oportunitats de feina i de reactivació, és l’economia submergida”, ha apuntat la diputada Joana Barceló. Aquesta tendència és molt preocupant, per la manca de garanties en el treball, la desprotecció total dels treballadors i la competència deslleial que provoca en l’economia.

 

Els socialistes han criticat que, davant aquestes xifres el Govern no emprengui un vertader pla de Xoc contra l’atur juvenil ni amb programes específics per a col·lectius més vulnerables. I cal recordar que la previsió de recursos destinats a prestacions per desocupació a Balears baixen al 2013  en 41,9milions d’euros.

 Els socialistes prepararan tota una sèrie d’iniciatives parlamentàries, en col·laboració amb sindicats, associacions juvenils i altres entitats, per intentar presentar alternatives i solucions a una situació que ha superat al Govern i davant la qual està fracassant estrepitosament. “Els socialistes estam devora la gent, amb la gent i per la gent, i seguirem fent feina per trobar solucions allà on el Govern no ha estat capaç de fer res”, ha afegit Armengol. 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube