Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demana la compareixença urgent de Bauzá en el Parlament per explicar el retall del descompte de resident

Foto Jornades Parlamentàries web Francina Armengol: "El retall és inacceptable, però el més greu de tot és que duim tres dies de màxima preocupació i el president Bauzá encara no ha dit res"

El Grup Parlamentari Socialista demanarà la convocatòria d'un ple extraordinari en el Parlament de les Illes Balears i la compareixença del president JR Bauzá per explicar què està passant amb el retall del descompte de resident.

"Ja han passat tres dies de màxima preocupació ciutadana i des de tots els àmbits de la societat balear, i el president no ha dit ni mu, ni què en pensa, ni què ha fet ni que vol fer", ha denunciat la portaveu parlamentària socialista, Francina Armengol. La socialista s'ha mostrat molt crítica amb l'actuació del president Bauzá i del Govern de les Illes Balears, que primer han negociat d'amagat, després ho van negar i ara finalment, sembla que assumeixen que no poden fer res. I tot "sense parlar, sense dialogar amb ningú, en un tema de vital importància per a les Illes com és el descompte de resident", ha dit. I el president ni ha sortit a donar explicacions.

Armengol ha recordat que qualsevol retall al descompte "és un cop mortal" per a les illes. "Si és dur per Mallorca, la situació per Formentera, Menorca i Eivissa és encara pitjor", ha avisat. "No entenc com el Govern del PP es pot estar plantejant fer descomptes en els bitllets de l'AVE, i a la vegada, retallar el descompte de resident per a les illes, perjudicant greument la igualtat d'oportunitats dels ciutadans de Balears", ha apuntat.

Ha recordat que el Govern de l'Estat ja ha retallat un 27% el pressupost que destina enguany per pagar el descompte de residents dels ciutadans de Balears, en el PGE2013. Ara s'entén el que tenien pensat. "Si no paga l'Estat, haurà de pagar el ciutadà, perquè les companyies aèries no voldran guanyar menys", ha opinat Armengol.

La secretària general dels socialistes ha avançat que el PSIB-PSOE ja està posant en marxa tota una sèrie d'iniciatives parlamentàries, però també en col•laboració amb la societat civil, per evitar que es retalli el descompte. "Esper que la pressió ciutadana sigui tan gran que no ho puguin aprovar", ha dit, durant una roda de premsa celebrada a Menorca, on el Grup Parlamentari Socialista celebra les seves jornades parlamentàries.

En la mateixa línia s'ha pronunciat el secretari general del PSOE de Menorca, Vicenç Tur: "exigim al Consell de Menorca que es posicioni clarament. Que Tadeo no entri en el joc de negociar retalls i que demani a la ministra que negui la major i digui que no es posarà límit al descompte de resident".

El socialista ha lamentat "l'absoluta manca de sensibilitat" del PP respecte dels problemes que afecten als ciutadans de les Balears, i en concret la problemàtica de Menorca, on les xifres –de l'atur, de la manca d'activitat econòmica, de connectivitat.. – són pitjors que a les altres illes.

Tur ha agraït la celebració de les Jornades Parlamentàries del Grup Socialista a Menorca, amb la participació de tots els diputats i diputades socialistes del Parlament de les Illes Balears. La celebració d'aquesta jornada a Menorca vol deixar constància de que "tots els socialistes farem força per lluitar en defensa i per la millora de la situació a Menorca, la illa on la gent ho està passant pitjor", ha dit Armengol.

Oposició contundent i propositiva, amb 4 eixos

La portaveu parlamentària ha anunciat que el Grup Socialista mantindrà una oposició contundent i dura en contra de les intencions del PP de desmuntar l'Estat del Benestar, l'educació i la sanitat públiques i gratuïtes. També faran els socialistes una oposició propositiva per defensar iniciatives i solucions que ajudin a "sortir del forat que el PP no sap resoldre". Armengol ha constatat que "estam molt pitjor que fa un any i mig", diguin el que diguin els dirigents del P.

"Els socialistes començam a fer feina per guanyar les eleccions el 2015. Els nostres diputats intensificaran la seva feina devora la gent, amb la gent i per la gent", ha explicat. Les actuacions estaran encaminades a 4 grans eixos. En primer lloc, la defensa de l'estat de drets socials, que s'estan desmuntant a una velocitat accelerada. En segon lloc, amb propostes per sortir de la crisi, amb iniciatives de política econòmica per contrarestar el fracàs absolut de l'ortodòxia del PP, que no ha pogut ni complir amb l'objectiu del dèficit ni reduir el deute (ha augmentat en mil milions d'euros).

El tercer eix és la defensa radical de la democràcia. Davant un PP que està governant a cop de decret llei, d'esquenes a la ciutadania i que inclús negocia d'amagat amb Madrid decisions que perjudiquen als ciutadans de les Balears, els socialistes es mantindran ferms. "La ciutadania està demanant molt més dels polítics", ha recordat Armengol. Ha avisat que, en aquest període de sessions que comença, es tramitaran dues lleis molt dures del PP: la modificació – la mutilació- de la Llei del Bon Govern i la Bona administració, i la Llei de Símbols, que és una llei molt propera al feixisme, que vol fermar i tancar boques. "No ho permetrem", ha dit Armengol.

El quart i darrer eix de l'acció del Grup Socialista anirà encaminat a defensar les Illes Balears a Espanya. "No és possible tenir governs que no defensin els interessos dels ciutadans als que representen", ha dit Armengol. Ha recordat que Balears ja només rep del Govern central 70 euros per habitant, front a la mitjana estatal de 225 euros . I ara el retall al descompte de resident "és un atac directe" a la igualtat d'oportunitats dels illencs.

Tots els diputats i diputades del Grup Socialista han participat avui en aquesta jornada parlamentària celebrada a Maó. Les reunions també han comptat amb la participació de Vicenç Tur, secretari general del PSOE de Menorca, així com el diputat menorquí Guillem Garcia, i d'altres representants institucionals socialistes a l'illa.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube