Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE acusa al PP de desmantellar la llei de la Dependència

Obrador webLa diputada del Grup Socialista, Conxa Obrador, ha criticat "la voluntat del PP, aquí a les Illes Balears amb Bauzá i al Govern Central amb Rajoy, per desmantellar l'aplicació de la llei de la Dependència, deixant-la sense recursos i sense les prestacions a les quals les persones depenents hi tenen dret".

Obrador ha titllat de "molt preocupant" la qualificació de "molt deficient" que ha obtingut les Illes Balears en el darrer dictamen de l'Observatori de la Dependència, la tercera pitjor comunitat autònoma en la seva implantació i la segona amb l'índex més alt en llistes d'espera per a beneficiar-se.

Per Obrador, els resultats del dictamen "són l'efecte directe de les polítiques del Govern Bauzá contra la llei de Dependència, eliminant recursos". La diputada socialista ha recordat que les Illes ja van rebre una qualificació de molt deficient en el dictamen de l'Observatori de la Dependència del passat mes de juny del 2012 i ha avançat que encara poden empitjorar després de la reducció de fons que va aprovar el PP en el darrer  Consell Territorial de la Dependència i Serveis Socials. "El Govern del PP està abandonant a les persones més vulnerables de les Illes Balears i a les seves famílies", ha afirmat Obrador qui ha recordat les conseqüències que tendrà la reducció d'un 40% (fins a 30 milions d'euros) els recursos del Pla de Prestacions Bàsiques de Serveis Socials que el Govern Central aporta per finançar la dependència entre les CC.AA.

La diputada del PSIB-PSOE ha recordat que a les Illes hi ha un total de 6.670 persones que encara estan pendents de rebre la prestació que tenen reconeguda, més d'un 40% del total de beneficiaris. A més, ha insistit que els acords aprovats recentment en el Consell Territorial d'aquest mes de gener perjudicarà especialment a les persones de les Illes, al prioritzar els serveis d'atenció residencial sobre les prestacions econòmiques. Obrador ha explicat que a la nostra Comunitat Autònoma, és superior el nombre de persones que reben una ajuda econòmica (6.960 persones) al que reben un servei assistencial (2.011 persones).

Conxa Obrador ha manifestat que "el model assistencial que està impulsant el PP està orientat clarament cap a un model residencial privat en el qual no hi haurà lloc per a les ajudes per cura a l' entorn familiar a les persones".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube