Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE exigeix un aclariment rotund de Foment respecte als topes en el descompte de resident

Armengol RdP PSIBArmengol critica que Bauzá no vulgui comparèixer davant el Parlament per donar una explicació pública de les gestions davant el Ministeri.

El PSIB-PSOE considera que el comunicat del Ministeri de Foment sobre el descompte aeri és "una cortina de fum", que no ha aclarit res ni tan sols ha mencionat la possibilitat d'aplicar topes màxims al descompte de resident.

Els socialistes exigeixen "un aclariment rotund i definitiu" del Ministeri de Foment, i el compromís públic de la ministra de que no aplicarà cap tarifa màxima bonificable per al descompte del residents de Balears.  

El PSIB-PSOE ha reaccionat amb prudència a les declaracions del president Bauzá  sobre el compromís verbal de la ministra de no posar topes màxims a la bonificació . "Seria una molt bona notícia que Rajoy finalment hagi fet cas a les reclamacions justes dels ciutadans de Balears, però de moment no en tenim constància de que això sigui així", ha declarat Francina Armengol, portaveu parlamentària socialista.

"Esperam que les declaracions de Bauzá i dels dirigents del PP en defensa del descompte aeri tengui més èxit que les gestions del president per millorar els Pressuposts Generals de l'Estat cap a Balears", ha manifestat Armengol. Des del PSIB-PSOE volem recordar com les protestes de Bauzá als PGE, qualificant-los "d'injustos", no varen servir de res ni els van millorar.

A més, Armengol ha criticat la negativa del president Bauzá a comparèixer davant el Parlament per donar explicacions de les gestions fetes davant en Ministeri de Foment en defensa dels interessos dels ciutadans de les Illes Balears. Segons els socialistes, fins i tot en el PP no ho deuen tenir molt clar, quan la Junta de Portaveus del Parlament de les Illes Balears ha acordat la discussió, en el plenari de la setmana que ve, de tres proposicions no de llei –una de cada grup polític amb representació a la Cambra- per defensar el descompte de residents.

La portaveu socialista ha lamentat, no obstant, la confusió, els dubtes i l'opacitat amb la que el Govern ha tractat aquest tema, primer amagant les negociacions, reconeguent després contactes, parlant d'un límit entre 70 i 100 euros, i ara resulta que no hi ha res de res.

Pregunta escrita al Congrés dels Diputats

Els diputats socialistes per Balears en el Congrés dels Diputats han registrat avui matí una pregunta escrita al Govern de l'Estat per aclarir "si el Govern pensa incloure una tarifa màxima subvencionable en el sistema de subvenció al transport aeri dels ciutadans residents a les Illes Balears".

D'aquesta manera, volen acabar amb l'ambigüitat de Madrid, que diu que no modificarà l'actual bonificació del 50%, però no menciona els topes, que pot introduir la ministra en qualsevol moment gràcies a una disposició addicional en els PGE2013. Els diputats socialistes per Balears varen votar en contra d'aquesta disposició  i van demanar als diputats del PP que fessin el mateix, però el PP es va negar. Ara, gràcies a aquesta disposició, es pot introduir el tope amb un acte merament administratiu.

També la setmana que ve, en el Parlament de les Illes Balears, els socialistes interpel·laran el Govern sobre aquesta qüestió, i presentaran una proposició no de llei per garantir que no es modifiqui l'actual sistema de descomptes, que va ser una fita històrica aconseguida pels governs socialistes.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube