Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE exigeix la paralització immediata de la modificació de la Llei de transparència, després de l'esclat del cas Bárcenas

Pilar costa vaga Pilar Costa: "El cas Bárcenas i el cas Noos posen de manifest la necessitat de reforçar els controls i la transparència, no de retallar-los com vol fer el PP, immers en la major trama de presumpta corrupció i finançament il·legal del partit amb desenes de càrrecs implicats"

El PSIB-PSOE ha exigit al Govern de les Illes Balears la "paralització immediata" de la modificació de la Llei del Bon Govern i la Bona Administració, que el Partit Popular vol rebaixar, adaptant-la als seus interessos. "És impresentable i indecent que quan més transparència reclamen els ciutadans i més exigents són amb els polítics, el PP fa tot el contrari i elimina participació, controls i transparència en el Govern", ha denunciat  Pilar Costa, portaveu del PSIB-PSOE.

La socialista ha exigit al Partit Popular que "no tanqui els ulls" al gravíssim desgavell de sous i sobresous, acusacions creuades i sòlides sospites de corrupció que té en la seva pròpia casa i, sobre tot, "no intenti amagar-se, rebaixant una llei amb l'excusa de que dóna massa feina".

"El cas Bárcenas i el cas Noos posen de manifest la necessitat de reforçar els controls i la transparència, no de retallar-los com vol fer el PP, immers en la major trama de presumpta corrupció i finançament il·legal del partit amb desenes de càrrecs implicats", ha explicat Costa.

 

El PSIB-PSOE vol recordar que fou precisament durant l'anterior Govern del Partit Popular de Jaume Matas quan es van gestar i executar a Balears la pitjor trama de corrupció de la nostra comunitat autònoma, amb milions d'euros presumptament malversats de les arques públiques en múltiples casos pels quals ningú fins ara ha assumit la responsabilitat en el PP.  Ni el president Bauzá ni cap dels seus dos portaveus, Miquel Ramis o Mabel Cabrer, tots dos destacats polítics en actiu durant la legislatura Matas, han sortit a donar cap explicació ni a disculpar-se davant els ciutadans pel que va passar aquí quan governava el PP. Una forma de governar que el PSIB-PSOE ha denunciat en moltes ocasions i que ha quedat molt clara de l'auto judicial fet públic ahir.

Pilar Costa  ha recordat que el PP de Balears ja va auditar la comptabilitat interna  del partit durant l'època Matas i, segons va anunciar en abril del 2010  l'actual secretària general del PP Maria Dolores de Cospedal  el PP Balear havia revisat tota la comptabilitat de l'època Matas i no havia trobat cap indici de finançament il·legal. Miquel Ramis, que en aquell moment era secretari general el PP Balears va apuntar que no s'havia detectat cap irregularitat. Amb el temps i les investigacions judicials, ha quedat clar que alguna cosa no quadra.  "Esperem que les noves auditories que ara anuncia el PP siguin més eficaces, serioses i fiables que les investigacions dutes a terme fins ara", ha opinat Costa.

En aquests context, el PP no té altra idea que rebaixar la Llei del Bon Govern eliminant l'obligació de donar publicitat a les retribucions dels membres del Govern i els alts càrrecs, així com assessors i altre personal de confiança. "El PP vol portar en secret els sous, beneficis o indemnitzacions dels càrrecs del Govern", ha explicat Costa.

Tot plegat, el PP intenta un exercici en contra la transparència, el control i la participació, en el pitjor moment ja que és quan més demanda hi ha de la societat per lluitar contra la corrupció.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube