Imprimeix
PDF

El TSJIB admet a tràmit el recurs de l’oposició per la incompatibilitat del president Bauzá

Ratificació recurs BauzáEl Tribunal acorda també requerir al Govern per a què ordeni la remissió de tot l'expedient administratiu.

La Sala del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears ha admès a tràmit el recurs contenciós administratiu presentat pel PSIB-PSOE i pel PSM-IV-Entesa i Més per Menorca contra l'acord del Consell de Govern de dia 19 d'octubre, referent a la incompatibilitat del president Bauzá i la seva farmàcia.

En el decret emès el passat dimarts 29 de gener, el TSJIB acorda admetre a tràmit el recurs que els diputats dels dos grups polítics varen presentar el passat mes de desembre i que va ser ratificat aquest 17 de gener. L'escrit del tribunal acorda també requerir al Consell de Govern per a què ordeni la remissió de tot l'expedient administratiu en el termini de vint dies.

Des del PSIB-PSOE i PSM-IV-Entesa i Més per Menorca s'ha ressaltat la importància d'aquesta admissió a tràmit de la denúncia ja que permetrà als dos grups polítics tenir accés per primera vegada a tot l'expedient administratiu i la documentació que l'acompanya.

El recurs contenciós administratiu va ser presentat contra l'acord del Consell de Govern d'arxivar les actuacions prèvies sobre la incompatibilitat del president Bauzá, una vegada esgotades la via política. El Govern de les Illes Balears va arxivar el cas i ni tan sols va donar trasllat de l'informe complet als grups de l'oposició que varen presentar la sol·licitud inicial. Des del PSIB-PSOE i PSM-IV-Entesa i Més per Menorca, la situació d'incompatibilitat del president Bauzá per ser propietari d'una farmàcia i, a la vegada, president de Govern, haurà es resoldrà en els Tribunals que pot dur a la seva inhabilitació de fins a dos anys si es considera falta greu, i fins a 6 si es considera molt greu.

La llei d'incompatibilitats fixa clarament que no es poden tenir activitats econòmiques privades que donin ingressos i ser president del Govern, com està actualment Bauzá. Els dos grups de l'oposició han explicat que Bauzá rep cada mes els beneficis de la gestió privada de la seva farmàcia, que comptabilitza en la declaració de la renda com a beneficis empresarials, i a la vegada és president del Govern. A més, en el tema de la farmàcia, existeix un precedent clar: la sentència contra l'ex-consellera socialista Aina Salom que, a instàncies del PP, va declarar incompatible ser membre del Consell de Govern i tenir una farmàcia.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube