Imprimeix
PDF

Balears segueix destruint llocs de feina, amb 6.510 treballadors menys que fa un any

JBarceló Joana Barceló:"La baixada de l'atur a Balears es deu únicament a la sortida de treballadors estrangers. L'atur puja entre els treballadors residents a Balears "

El PSIB-PSOE ha valorat avui "amb preocupació" les dades de l'atur del mes de gener que constaten la constant destrucció d'ocupació a les Illes Balears. "Malgrat baixi l'atur, es manté la destrucció d'ocupació a les illes; amb 6.510 llocs de feina menys en un any", ha explicat la diputada socialista Joana Barceló.

La lleugera baixada de l'atur a Balears el mes de gener es deu únicament a la sortida de treballadors estrangers del sistema, alguns per retorn als seus països d'origen i d'altres perquè ja no estan inscrits al SOIB. L'atur interanual dels estrangers a Balears ha baixat en 3.955 , mentre la baixada total de l'atur és només de 3.418, el que posa de manifest que l'atur entre els treballadors que queden aquí ha pujat, de fet, en 537 persones.

La socialista ha lamentat que "no podem parlar de reactivació econòmica a les nostres illes", ja que també en matèria del treball autònom les xifres són negatives, amb 567 autònoms menys que fa un any.

Barceló destaca també una altra dada preocupant: ja són 59.830 els treballadors inscrits en el SOIB que no reben cap prestació. Això vol dir 2.314 persones més que fa un any. 

Davant aquestes xifres, els socialistes esperen que el Govern no es quedi satisfet perquè Balears és la única comunitat on baixa l'atur, que faci l'anàlisi profund i posi en marxa mesures per solucionar aquesta situació. A dia d'avui, el Govern no està prenent mesures per reactivar l'economia. La única mesura anunciada fins ara, la Llei d'Emprenedors, ja no se la creu ningú perquè ni ajuda als emprenedors ni reactiva l'economia.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube