Imprimeix
PDF

Pilar Costa: “la resposta de Bauzá als escàndols del PP és rebaixar i limitar la transparència”

Costa i Borràs en RdPEl Grup Socialista presenta una proposició per a modificar el Decret de Medalles d'Or de la CAIB per a què pugui ser retirada en casos especials i excepcionals. "Aquesta modificació seria aplicable a Urdangarin", ha afirmat Costa.

La diputada del Grup Socialista, Pilar Costa, ha retret al Govern Bauzá l'intent de limitar els controls i la transparència amb la modificació que ha iniciat de la Llei de Bon Govern. Costa, que ha anunciat l'oposició frontal del PSIB-PSOE a aquest intent, ha criticat que "en el moment més inoportú, quan la ciutadania demanà més transparència, Bauzá els hi vol pegar una galtada rebaixant els paràmetres de participació i control democràtic". La diputada socialista ha mostrat la seva indignació a que davant la situació actual de la política, amb l'escàndol de Bárcenas i de finançament il·legal del PP, "la resposta que dóna Bauzá és rebaixar i limitar la transparència".

Pilar Costa ha comparegut en roda de premsa amb el diputat Damià Borràs per presentar les iniciatives del Grup Socialista en la propera sessió plenària del Parlament. Entre aquestes propostes, Costa ha destacat les preguntes de control al Govern sobre la modificació de la llei de Bon Govern, així com una Proposició no de Llei per demanar la retirada d'aquesta modificació. La diputada socialista ha anunciat la presentació d'una esmena a la totalitat amb text alternatiu quan la modificació entri en el Parlament. "Bauzá dirigeix un Govern amb opacitat, amagant informació i només la dóna quan el jutge la demana", ha manifestat Costa en relació a la negativa del Govern per facilitar la declaració de Béns del president relacionada amb la seva incompatibilitat amb la seva farmàcia.

Modificació reglament Medalles d'Or

Per altra part, la diputada socialista ha anunciat la presentació d'una Proposició no de Llei en el Parlament per modificar el decret de les Medalles d'Or de la CAIB. Aquesta modificació, segons ha explicat Costa, ha de servir per regular els casos "especials i excepcionals" en què pugui ser retirada aquesta distinció al guardonat quan concorrin circumstàncies que suposin un demèrit per a l'esmentada medalla. Pilar Costa ha avançat que "aquesta modificació per la retirada de la medalla d'or seria aplicable a Urdangarin i a altres  casos".

Compromís ferm, públic i explícit amb l'actual sistema del descompte

Finalment, el Grup Socialista ha demanat a la ministra de Foment "un compromís ferm, públic i explícit de que no modificarà l'actual sistema del descompte de resident". El diputat Damià Borràs ha exigit que Madrid deixi clar el seu compromís "de no alterar el sistema de cap manera i sota cap circumstància, fins que es trobi una solució millor per als ciutadans de les Illes Balears i els seus interessos legítims".

Per això, el PSIB-PSOE ha demanat al Ministeri que iniciï "la modificació pertinent dels Pressuposts Generals de l'Estat per eliminar la clàusula addicional dècima que, a dia d'avui, permet retallar el descompte de resident als ciutadans de Balears amb una simple decisió administrativa del Ministeri".

El diputat socialista ha mostrat els seus dubtes de que el Ministeri hagi renunciat a imposar el límit al descompte de resident, després de les declaracions contradictòries fetes la setmana passada a Fitur. Per Borràs, la ministra va sortir a correcuita  i "no va parlar de sostres i es va limitar a dir que tot quedaria com està", ha recordat el diputat. "Tal i com està, implica amb la disposició addicional dècima que permet fixar límits", ha recordat.

Per tot això, el Grup Socialista presentarà demà en el plenari del Parlament dues preguntes sobre el tema de connectivitat, una interpel·lació al conseller Delgado en matèria del descompte aeri, i una Proposició No de Llei en defensa de l'actual sistema. Els ciutadans de Balears "encara tenen l'espasa de Damocles del descompte de residents damunt el cap", ha afegit el diputat.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube