Imprimeix
PDF

El PSOE donarà suport a la tramitació parlamentària de la Iniciativa Legislativa Popular contra els desnonaments

Soraya Rodríguez Armengol i DiéguezSoraya Rodríguez: "Els socialistes treballarem activament per agilitar la tramitació en el Congrés dels Diputats, i presentarem esmenes amb les nostres propostes i millores".

La portaveu socialista al Congrés dels diputats considera que Rajoy està inhabilitat per l'escàndol de la trama Gürtel i li demana al PP que asumeixi la seva responsabilitat

La portaveu socialista en el Congrés dels Diputats, Soraya Rodríguez, ha anunciat que el PSOE donarà suport a la tramitació de la Iniciativa Legislativa Popular contra els desnonaments en el Congrés. "Intentarem que la Mesa del Congrés doni entrada a aquesta iniciativa de forma àgil i ràpida. Una vegada admesa a tràmit, presentarem esmenes amb les nostres propostes i millores", ha anunciat Rodríguez a Palma.

La portaveu socialista ha mencionat algunes de les propostes socialistes, com és el reconeixement del concurs personal, similar al que fins ara poden presentar les empreses, i un nou mecanisme "de segona oportunitat" per evitar que les persones sobreendeutades quedin atrapades en un cercle de pèrdua de feina, pèrdua d'habitatge i endeutament per la resta de la seva vida.

Soraya Rodríguez ha participat a Palma en la presentació de la Proposició de Llei d'Insolvència Singular, una "proposta molt sèria, molt treballada amb tots els col·lectius i a tenir en compte" a l'hora d'intentar posar fre al drama dels desnonaments. Rodríguez, juntament amb Francina Armengol i Antoni Diéguez, han presentat la iniciativa a entitats, associacions, organitzacions sindicals, col·legis professionals, experts i altres persones del món jurídic. L'acte, que ha tingut lloc en la Sala d'Actes del Parlament, ha reunit a més d'un centenar de persones, a les que el PSIB-PSOE ha demanat les seves aportacions, opinions i idees, amb l'objectiu de fer la inciativa "més sòlida possible" abans de registrar-la en el Parlament. 

"Tenim una premisa molt clara: quan una persona no paga és perquè no pot pagar", ha recordat Rodríguez, qui ha considerat els desnonaments la "conseqüència més perversa" de la crisi i del sobreendeutament de les persones. 

La filosofia d'aquesta proposta es basa en el rescat a les persones de la mateixa manera que el Govern de l'Estat rescata els actius tòxics dels bancs a través de la Societat de Gestió d'Actius procedents de la reestructuració bancària (SAREB). "Ja hem rescatat als bancs, és hora que puguem rescatar les persones", ha opinat la portaveu socialista Francina Armengol. 

Es tracta d'un procediment nou davant el Jutjat de Primera Instància, on el particular que no pot atendre el pagament de les quotes hipotecàries de la seva vivenda habitual o del seu local, en cas de ser autònom, demana el rescat del seu crèdit. Aquest procediment suposa la paralització immediata de qualsevol procés d'execució hipotecària, si s'hagués iniciat, i la suspensió de l'acumulació d'interessos, tant els ordinaris com de demora. Els jutges serien els responsables d'autoritzar el rescat. A partir d'aquest moment, l'hipoteca passa a ser del SAREB, a qui el propietari de la vivenda haurà de pagar un deute. Si malgrat aquesta reducció el deutor encara no pot fer front al nou crèdit hipotecari reduït, es preveu que el SAREB ofereixi al propietari dues opcions: seguir vivint en l'habitatge però en règim d'usufructe, durant un termini determinat; o viure en l'habitatge pagant un lloguer social. 

Per la seva part, el diputat Antoni Diéguez ha destacat que tots els actors en surten beneficiats: els propietaris quedarien a ca seva, com a propietaris, com a usufructuaris un temps o amb un lloguer social; el banc evita acumular un actiu tòxic en els seus balanços i un llarg procediment que requereix provisió de fons, etc; el SAREB pot ingressar els interessos i amortitzacions dels crèdits rebaixats o els lloguers; l'Administració de Justícia paralitza les execucions hipotecàries i les substitueix per un procediment breu i senzill. 

Rajoy ha quedat inhabilitat per governar

Soraya Rodríguez ha lamentat l'actuació del president Rajoy i del PP en general amb els papers de Bàrcenas i tota la trama de presumpta corrupció del Partit Popular. "Rajoy ha arribat molt tard a tot. Per dir que tot és fals no s'han de menester 48 hores", ha opinat la portaveu. També ha considerat que "no era la seva executiva la que necessitava una resposta, sinó la societat espanyola, que encara està esperant. Com es pot sortir i dir que "tot és fals, excepte algunes coses?", ha afegit. 

Ha recordat Rodríguez que el president Rajoy és el mateix que fa anys va dir que volia "fer a Espanya el que Jaume Matas havia fet a Balears". També va avalar i defensar la professionalitat i l'integritat de Bárcenas. "Rajoy ha quedat inhabilitat per l'escàndol de la trama Gürtel i de la presumpta corrupció del PP", ha dit. Per això, ha demanat al PP que assumeixi la seva responsabilitat. "El president s'ha convertit en un obstacle" per a Espanya, per a la iniciativa, el lideratge i l'empenta necessària per sortir de la crisi i avançar cap a la recuperació de l'economia".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube