Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demana al PP que no amagui informació i que doni les explicacions que exigeix la ciutadania

Armengol web Ple Parlament 050213 Armengol a Bauzà:  "Vostè creu, amb els fets ocorreguts les darreres setmanes, que és el moment de  posar límits a la transparència?"

Lourdes Aguiló: "Per què volen retallar la Llei de transparència, què volen amagar? No troba vostè que ja han amagat a bastament?"

La portaveu socialista en el Parlament de les Illes Balears, Francina Armengol, ha demanat avui al president Bauzá que "es desmarqui del PP nacional i doni les explicacions que li exigeix la ciutadania" respecte a la trama de presumpta corrupció del seu partit.  Els documents publicats en els darrers dies en premsa revelen una trama de corrupció i presumpte finançament il·legal del Partit Popular.

 "Vostè no acaba d'arribar", ha dit Armengol a Bauzá, fa molt de temps que és membre de l'executiva del PP Balears, però encara  no ha donat cap explicació. I avui mateix,  s'han fet públiques més dades sobre les investigacions judicials damunt les campanyes del PP de Balears els anys 2003 i 2007. "Què ha fet vostè per aclarir el que va passar a Balears durant els 4 darrers anys de govern de Jaume Matas?".

En aquests context, la única resposta del PP a les preguntes de la ciutadania és voler retallar la Llei del Bon Govern i la Bona Administració. Francina Armengol ha exigit a Bauzá que deixi de retallar en transparència de Balears, que es posi de la banda de la ciutadania i que "sigui clar". "Farà pública o no la seva declaració de bens i patrimoni", li ha demanat.  

També la diputada socialista Pilar Costa ha denunciat l'obscurantisme del PP després de que la portaveu parlamentària Mabel Cabrer digués que publicar el patrimoni del president podria provocar "xafardejos". "Prefereixo 'cotilleos' populars, que com a mínim no són delicte", que donar la possibilitat d'"amagar darrera d'una manca de transparència actuacions que sí són delicte", ja que en el moment actual la ciutadania reclama un "plus" en el control de l'activitat pública, ha dit Costa.

 "Amb la que està caient, creu que ara han de rebaixar el grau de control als polítics i a l'administració?", ha dit Costa, per afegir: "només l'encaparrotament del president Bauzá amb aquesta reforma i en no fer públiques les seves declaracions és una mostra de què vostès amaguen coses".

 Finalment, la diputada Lourdes Aguiló ha acusat al conseller Gornés de "mentir, quan diu que la modificació de la Llei no rebaixa la transparència". "Vostè o no sap el que li estan fent fer o no s'ha llegit la llei", ha denunciat Aguiló.  Entre les modificacions que preveu el Govern es troba  eliminar l'obligatorietat de fer públiques les retribucions d'alts càrrecs i que ja no hagin de retre comptes davant el Parlament, no haver de fer públics determinats contractes o subvencions, així com altres rebaixes als mecanismes de control que establia la Llei aprovada per l'anterior Govern. Mentir és el que fa el PP quan diu que la modificació de la Llei del Bon Govern no suposarà cap rebaixa en la transparència ni el control al Govern..

"El que vostè diu és un insult a la intel·ligència"  li ha retret Aguiló, qui ha tornat defensar la necessitat de reforçar més encara la llei que regula la transparència a Balears. "La única modificació possible a aquesta llei és per augmentar els controls", ha dit. La diputada ha afegit que "la seva majoria parlamentària no els legitima per fer aquesta rebaixa, aquesta poda de la transparència a Balears".  "Per què volen retallar la llei, perquè es volen amagar. No troba vostè que ja han amagat a bastament?", ha conclòs.

Els imposts d' Atila

Els nous imposts que el Govern aprovarà amb l'oposició frontal de tots els sectors afectats ha estat un altre tema destacat de la sessió de control. El diputat socialista Antoni Diéguez ha demanat al vicepresident Aguiló com és que "en el 2012, els imposts eren molt perjudicials per a l'economia, en el 2013 ajuden a reactivar-la... ves a saber el que dirà el 2014". Diéguez ha ironitzat sobre el caràcter "ecològic", d'aquests imposts, ja que "un cotxe sense conductor contamina, però amb conductor ja no".

Diéguez ha criticat "la ruleta de les seves ocurrències", que han aconseguit la difícil pirueta de pujar impostos i, a la vegada, pujar el deute. "És vostè l'Atlia de l'economia, per on passa vostè no torna haver empreses", ha dit.

Per altra part, el diputat socialista Vicenç Thomàs ha acusat al PP de imposar imposts indirects i regressius, que refredaran encara més l'economia i fins i tot poden ser inconstitucionals en alguns aspectes.  Thomàs ha recordat que els nous imposts suposaran 400 euros més de despesa per a cada família, pèrdua de llocs de feina i fins i tot penalitzarà el consum.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube