Imprimeix
PDF

Thomàs: “el PP utilitza el dèficit com excusa per llevar drets de salut als ciutadans”

Vicenç Thomas al parlEl portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista, Vicenç Thomàs, ha retret als diputats del PP la política contra la salut pública acusant-los d'amparar-se en els números i la xifra del dèficit "per llevar drets sanitaris als ciutadans".

Thomàs ha criticat l'oposició del PP a la reducció de les llistes d'espera sanitàries que a les Illes Balears han arribat a xifres històriques, "amb més de 18.000 persones que esperen per una intervenció quirúrgica i més de 60.000 per una consulta amb el metge".

Durant el debat de la moció sobre política general sanitària, celebrat en el Ple del Parlament, el portaveu adjunt del Grup Socialista ha defensat la necessitat de que el Govern elabori un pla per combatre aquestes llistes d'espera davant "l'empitjorament de la qualitat assistencial que estan patint les persones". A més, ha defensat la restitució del decret 83/2006 de garanties de terminis màxims de resposta a l'atenció sanitària especialitzada programada i no urgent en el Servei de Salut, que va derogar el Govern Bauzá. Els vots del PP han impedit la seva aprovació.

Thomàs ha criticat l'oposició també del PP a consensuar el Pla de viabilitat dels hospitals Joan March i General amb tots els agents socials i professionals i que evitaria "l'acomiadament de 130 treballadors, malgrat vostès ja s'han encarregat de recol·locar a tots els càrrecs directius". A més, ha qualificat "d'acte de robatori" la taxa de 10 euros que el Govern Bauzá fa pagar per una targeta sanitària que "no dóna ni aporta res nou". Entre els punts de la moció del PSIB-PSOE, també rebutjat pel PP, s'ha demanat la recuperació de la figura de la Defensora dels Usuaris de la sanitat pública, una garantia per als ciutadans que el Govern elimina amb l'excusa de la despesa econòmica. Thomàs ha recordat que el seu cost era de 53.000 euros davant els 90.000 euros que costava durant l'època de Matas.

El portaveu adjunt socialista ha acusat als responsables del Govern de dur a la principal empresa pública de les Illes, l'Ib-Salut, "a una situació de caos, amb quatre directors generals en un any o amb quatre diferents gerents per l'Hospital d'Inca", ha dit.

Finalment, el Ple del Parlament ha aprovat per unanimitat l'elaboració d'un Pla Estratègic per Atenció Primària, i una esmena presentada pel Grup PSM-IV, Entesa i Més per Menorca, de suport a l'esforç dels professionals sanitaris.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube