Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE exigeix a Foment un compromís "oficial, formal, públic, clar i explícit" de que no retallarà el descompte de resident

Damià Borràs PleDamià Borràs demana "que s'iniciïn els tràmits per modificar els PGE 2013  per tal de suprimir-hi el mecanisme que faculta la Ministra a establir quantitats màximes" de la bonificació.

El Grup Socialista ha demanat a la ministra de Foment "un compromís oficial, formal,  públic, clar i explícit de que no modificarà l'actual sistema del descompte de resident". El diputat socialista Damià Borràs ha exigit que Madrid deixi clar el seu compromís "de no fer efectiu en cap cas ni circumstància el mecanisme contemplat en la Disposició Addicional desena dels Pressupostsos Generals de l'Estat vigents per la qual pot establir un sostre a les bonificacions del 50% de les tarifes aèries i marítimes per motiu de residència."

Durant la defensa de la Proposició No de Llei socialista per rebutjar l'establiment de quantitats màximes bonificables en el descompte de resident, Borràs també ha demanat "que s'iniciïn els tràmits per modificar els PGE 2013  per tal de suprimir-hi el mecanisme que faculta la Ministra a establir quantitats màximes".

El diputat socialista ha lamentat que el PP "no tingui intenció de defensar els interessos de les Illes Balears" i així ho ha demostrant impedint l'acord d'una PNL conjunta de tots els grups polítics en defensa del descompte de resident a Balears. El PP diu que els PGE no es poden esmenar, però sí ho va fer el ministre Alvarez Cascos en 1997 per pujar precisament l'import màxim bonificable del descompte aeri. "Diuen que no es pot fer, però Cascos ho va fer, i suposo que Aznar li ho va permetre", ha argumentat el diputat menorquí.

Però el PP ara no ha volgut canviar el seu discurs de que el descompte està garantit, tot i el serial de telenovela que ens ha oferit en les darreres setmanes, amb un director general que explica per on van les negociacions, un conseller de Turisme que nega que es pugui garantir el descompte, i un president que diu que no es negocia però que es garanteix el descompte. Sense parlar del comunicat de Foment que només garanteix el 50% i ni tan sols menciona el sostre, i les declaracions contradictòries de la ministra de Foment –"es mantindrà com està"- i el subsecretari d'Estat de Turisme, que explica fil per randa el que s'està negociant.

Damià Borràs ha defensat que els socialistes "podríem fer un exercici de credulitat", però el caos d'afirmacions i contra afirmacions és tan gran que fins i tot el portaveu del PP a Balears, Miquel Ramis, va dir la setmana passada que el retall "no és imminent".

Els ciutadans de Balears "encara tenen l'espasa de Damocles del descompte de residents damunt el cap", ha afegit el diputat.

La PNL socialista ha quedat rebutjada amb els vots en contra del PP (34), tot i el suport de la resta de la cambra. El mateix ha succeït amb la PNL del PSM-IV-ExM , que també ha demanat regular amb una llei específica el dret al descompte de resident. El PP ha tret endavant la seva PNL , no demana la retirada de la disposició addicional que permet retallar el descompte i que, a dia d'avui, segueix vigent.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube