Imprimeix
PDF

Armengol: “què és el que amaga Bauzá per no fer pública la seva declaració de Renda i Patrimoni?”

Armengol 060213Francina Armengol, portaveu del Grup Socialista, ha reiterat una vegada més la petició al president Bauzá per a que publiqui i ensenyi la seva declaració de Renda i Patrimoni.

Armengol ha retret a Bauzá que continuï posant entrebancs a la transparència i la rendició de comptes dels càrrecs públics i s'ha preguntat "a què té por Bauzà, que li preocupa i què amaga en la seva declaració que no vol fer-la pública".

Durant una compareixença de premsa, la portaveu socialista ha recordat que Bauzá ja va mentir en la declaració presentada quan va ser nomenat president i que segurament vol amagar a l'opinió pública que cobra de dos llocs, com a cap de l'Executiu i tot els ingressos que li reporta la seva farmàcia. Armengol ha criticat les excuses aportades per Bauzá de convertir el debat entre rics i pobres i ha dit que "el problema no és si ets rics o pobre, sinó com t'has fet ric".

La portaveu socialista ha anunciat que davant els límits que el PP està posant a la transparència, el PSIB-PSOE donarà una passa cap endavant en favor de més controls i rendició de comptes. Francina Armengol, que ha reiterat l'oposició frontal a la modificació que pretén fer l'Executiu del PP de la Llei de Bon Govern, ha dit que el Grup Socialista presentarà una esmena a la totalitat amb un text alternatiu "per avançar amb més transparència, no només amb els càrrecs públics sinó per incloure també als partits polítics". Armengol ha reptat al PP a explicar davant l'opinió pública els motius que té per oposar-se a aquesta aposta per més transparència i control i ha insistit en que "ha se ver obligatori, per llei, i no voluntari aquesta rendició de comptes per que aquí, a les Illes Balears, el PP té una trista història lligada a la corrupció".

El PP bloqueja la compareixença de Bauzá

Per altra part, el Grup Parlamentari Popular ha tancat files avui per intentar evitar major desgast del president Bauzá. En la Junta de Portaveus del Parlament de les Illes Balears, el PP ha utilitzat la seva majoria per negar les dues compareixences del president que havia demanat el Grup Socialista. El PSIB-PSOE havia demanat que Bauzá doni explicacions de perquè precisament ara vol rebaixar el control al Govern i la transparència modificant la Llei del Bon Govern. A més, també s'havia demanat la compareixença del president per explicar què està fent, que ha fet fins ara i què pensa fer el seu Govern per evitar que Madrid imposi un sostre màxim a la bonificació del descompte de residents, tal com autoritzen els Pressuposts Generals de l'Estat 2013.

Per tres vegades el PP s'ha negat a la transparència, ja que també ha vetat la convocatòria de la Comissió de l'Estatut del Diputat, una comissió reservada –no pública- en la que representants dels diferents grups poden veure la Declaració d'Activitats dels altres diputats. El Grup Socialista ja havia presentat aquesta sol·licitud el mes d'octubre, i el PP es va negar. Avui ho ha tornat fer, emparant-se només en la seva majoria en la Junta, tot i que els serveis jurídics del Parlament no han trobat cap motiu pel qual no es pugui reunir aquesta comissió.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube