Imprimeix
PDF

El PSOE acusa al PP d’haver expulsat dels serveis de dependència a 480 ciutadans de les Illes Balears

060213 Armengol i Trinidad Jiménez 2La secretària de Política Social del PSOE, Trinidad Jiménez, ha denunciat que la reforma de la llei de Dependència que va aprovar l'any 2012 el Govern Rajoy ha deixat a 480 persones de les Illes sense prestació o servei, de les aproximadament 15.000 de tot l'Estat.

Jiménez ha explicat que des del mes d'agost fins al desembre de l'any passat, un 3% de les persones depenents de la nostra Comunitat Autònoma han estat expulsades dels serveis de la dependència. "El PP ha decidit que aquestes persones que fins ara tenien aquest dret, ara ja no el tenguin", ha afirmat.  

Trinidad Jiménez, que avui visita Mallorca, ha comparegut en roda de premsa acompanyada de la secretària general del PSIB-PSOE i portaveu parlamentària, Francina Armengol, per denunciar el desmantellament de la llei de Dependència que estan fent els governs del PP. Per Jiménez, "el PP està deixant morir la llei de Dependència" i ha denunciat que el retall pressupostari del Govern Rajoy a la política social farà que els ajuntaments no puguin atendre els serveis que donen als més desfavorits. En aquest sentit, ha destacat que en el darrer any, la demanda d'ajudes socials s'ha incrementat un 200% per motiu de la crisi i que 1.700.000 llars no disposen de cap ingrés. La dirigent socialista ha afirmat que els retalls en uns àmbits tant importants i sensibles de la política social "està creant greus dificultats als col·lectius més vulnerables a la crisi econòmica".

Jiménez ha reivindicat els beneficis econòmics i socials que aporta la llei de Dependència i ha criticat que el PP argumenti la seva insostenibilitat. "La llei de Dependència és molt barata", segons la responsable política del PSOE qui ha recordat  que en el període 2006-2011 va servir per crear 185.000 llocs de feina directes i 63.000 indirectes en el sector social. A més, la despesa social suposava un 0.6% del PIB, quan la mitjana europea és d'1,7% del PIB.

Armengol: "hi ha 6670 persones pendents d'una prestació"

Per la seva part, Francina Armengol, ha lamentat la voluntat de Rajoy y Bauzá de desmantellar i deixar sense recursos la llei de Dependència. En aquest sentit, Armengol ha denunciat la rebaixa en un 26% dels recursos que varen rebre les Illes Balears per la seva aplicació l'any 2012 així com els zero euros que el Govern Bauzá destina aquest 2013 per la creació de places públiques residencials o per la concertació de noves places. La portaveu socialista ha retret que a aquest retall, el PP ha afegit a les Illes una taxa de 20 euros per les revisions de dependència o discapacitat.

Francina Armengol ha afirmat que el resultats d'aquesta política de retalls ha portat a que les Illes Balears hagin rebut una qualificació de "molt deficient" en el darrer informe de l'Observatori de la Dependència, la tercera pitjor CC.AA. en la seva implantació. La dirigent socialista ha destacat que una prova d'aquesta situació són les 6.670 persones que estan pendents de rebre la prestació que tenen reconeguda, més d'un 40% del total de beneficiaris.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube