Imprimeix
PDF

Vicenç Thomàs: "Ara començam a entendre perquè el president Bauzá va amagar la seva incompatibilitat"

Thomàs comissió salut web La farmàcia de Bauzá va facturar 1.187.839 euros amb el Servei de Salut de les Illes Balears durant el 2011 i 1.052.428 durant el 2012

Els ciutadans de les Illes Balears han pogut saber avui què va ingressar de l'Ibsalut la farmàcia del president José Ramón Bauzá Díaz durant els anys 2005 a 2012.

El Govern de les Illes Balears s'ha vist obligat a fer públiques les xifres de la facturació de l'Ibsalut amb la farmàcia de la que és propietari i titular el president JR.Bauzá, durant la Comissió de Sanitat del Parlament, després d'haver negat durant 4 mesos la informació al Grup Parlamentari Socialista. "Vostès han fet un exercici d'ocultació d'informació", ha denunciat el portaveu adjunt socialista Vicenç Thomàs.

Les xifres que avui s'han fet públiques parlen per si mateixes: en 2005, la farmàcia de Bauzá va facturar 706.620 euros amb l'Ib-salut, el 2006, la facturació va pujar a 765.418; en 2007 varen ser 895.061 €; en 2008, va augmentar fins a 905.082, en 2009, va seguir pujant fins a 974.115, en el 2010 va augmentar fins a 1.192.532, en 2011 va facturar 1.187.839 i, finalment, en 2012, la facturació va ser de 1.051.428 euros.

Tenint en compte que Bauzá és president de les Illes Balears des de juny del 2011, bona part de la facturació d'aquell any i tota la del 2012 "és el que Bauzá s'ha facturat a si mateix, és a dir, a les arques de la Comunitat Autònoma que ell mateix presideix", ha destacat Vicenç Thomàs.

"Ara començam a entendre perquè el president Bauzá va amagar la seva incompatibilitat, i no ha volgut renunciar a la farmàcia: perquè ha de menester els ingressos per pagar les seves hipoteques", ha afegit.

El president no va declarar els ingressos de la farmàcia al Govern (segons el conseller Gornés) quan va prendre possessió, i només va reconèixer el seu sou públic. "Queda demostrat que és imprescindible conèixer la declaració d'activitats, de bens i patrimoni del president Bauzá, que ja ha mentit en el passat i segueix ocultant informació", ha apuntat el socialista.

Les oficines de farmàcia, com la que té el president Bauzá a Marratxí, reben ingressos per la facturació amb el Servei Públic de Salut, però també cobren la part corresponent d'aquestes receptes als pacients (un percentatge diferent si són pensionistes i o no), i facturen de la venda privada de medicaments (sense recepta de la sanitat pública) i de la venda de productes de parafarmacia. Tot i que no ha fet pública la seva declaració de renda i per tant no se sap quant ingressa el president Bauzá per la seva farmàcia, queda clar que no és poc.

La situació d'incompatibilitat de Bauzá és de cada vegada més insostenible. El PSIB-PSOE ha tornat demanar avui en la Junta de Portaveus del Parlament la convocatòria de la Comissió de l'estatut del diputat, una comissió reservada –no pública- per accedir a la declaració d'activitats del president Bauzá, però el PP s'hi ha oposat.

Bauzá "incompleix la Llei d'Incompatibilitats, la Llei del Bon Govern i la Bona Administració, i una sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears del 2007, imposada a l'exconsellera Aina Salom", ha recordat Thomàs. Si Salom era incompatible per ser membre del Consell de Govern i a la vegada titular i propietària d'una farmàcia, Bauzá es troba en la mateixa situació. Salom també havia posat una farmacèutica substituta, però segons la sentència, aquesta figura no evita la incompatibilitat.

Segons el TSJIB, el fet de pertànyer a la institució (C.de Govern) amb competències en ordenació de farmàcia (obertura d'oficines, inspecció, etc) ja és incompatible amb ser titular i propietari (i per tant tenir interessos econòmics directes) en una oficina de farmàcia.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube