Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE vol que es reforcin els controls per evitar abusos en la contractació de treballadors durant la temporada 2013

JBarceló Joana Barceló: "L'abús dels falsos becaris i la contractació parcial provoca sobreexplotació dels treballadors, minva de drets i de possibilitats de feina per a la població, en plena temporada turística"

El Grup Parlamentari Socialista vol que comparegui en el Parlament de les Illes Balears el vicepresident Josep Ignasi Aguiló per tal d'explicar els objectius i programes d'actuació de la Inspecció Laboral a les illes pel 2013. "És imprescindible assegurar-se de que es reforcen els controls per tal d'evitar els falsos becaris i la sobreexplotació dels treballadors per l'abús dels contractes parcials, de cara a l'inici de la temporada turística d'enguany", ha argumentat la diputada socialista Joana Barceló.

"Els escàndols destapats l'estiu passat els van denunciar els propis treballadors. Què pensa fer el 2013 per evitar que es repeteixin aquestes pràctiques?", ha dit Barceló, argumentant així la necessària compareixença del vicepresident per explicar les línies d'acció.

La diputadasocialista considera que "després dels escàndols i els abusos denunciats pels propis treballadors durant l'estiu del 2012, és imprescindible evitar que això es repeteixi". Ha recordat Barceló les greus irregularitats destapades durant l'estiu passat, amb falsos becaris que en realitat eren tal i treballadors contractats a temps parcial als que després se'ls exigia fer moltes hores extra. De fet, es varen destapar casos en diverses empreses del sector turístic: hotels, restaurants i altres serveis vinculats al turisme.

L'abús dels contractes parcials, ja siguin temporals o indefinits, suposa un perjudici clar per als treballadors, tant per a la percepció de subsidis de l'atur o pensió, com per als seus drets. A més a més, dificulta l'accés al mercat laboral en les condicions que, en realitat, els pertocarien.

De fet, les dades de l'any 2012 posen de manifest aquesta tendència. Les afiliacions a temps complert, sigui indefinida o temporal, han baixat en 12.446 afiliacions, front a l'increment de les afiliacions a jornada parcial, indefinida o temporal, que han augmentat en 3.039 persones. "Es destrueixen afiliacions a temps complert i pugen les afiliacions a temps parcial", ha explicat Barceló. La diputada ha opinat que "els que sempre ho paguen són els treballadors, que pateixen sobreexplotació, i els que queden exclosos per aquestes pràctiques".

El Grup Parlamentari Popular s'ha negat a acceptar la compareixença del vicepresident Aguiló, sol·licitada per Barceló a través d'una Proposició No de Llei en la Comissió d'Economia. Barceló ha "lamentat profundament" que el PP hagi rebutjat la compareixença i ha anunciat que reiterarà la seva petició.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube