Imprimeix
PDF

Armengol: “el president Bauzá ha mentit, és incompatible i ha governat des de l’opacitat”

Armengol web 080213Francina Armengol ha afirmat que la situació política del president Bauzá "és d'extraordinària gravetat i inestabilitat després de confirmar-se que ha mentit, és incompatible i governa des de l'opacitat".

La portaveu i secretària general del PSIB-PSOE, que ha comparegut en roda de premsa arrel de la publicació de les declaracions de renda de Bauzá, ha dit que els papers confirmen les tres acusacions contra la figura del president "que l'inhabiliten per dirigir aquesta comunitat autònoma".

Armengol ha qualificat de "gest de maquillatge" aquesta reacció del president Bauzá, "forçat per la pressió del cas Bárcenas i el presumpte finançament il·legal del PP i per la pressió social de les Illes Balears". La portaveu socialista ha exigit un canvi de legislació en favor de la transparència i la rendició de comptes de tots els càrrecs públics electes i no electes així com l'obligatorietat de la publicació de les declaracions de rendes i de patrimoni de tots els diputats. "Volem que sigui una obligació legal i no voluntària" ha afirmat Armengol qui ha anunciat la presentació d'una iniciativa en la propera Junta de Portaveus per a que es modifiqui el Reglament del Parlament que obligui a la publicació immediata de les declaracions de Béns i Patrimoni de tots els diputats en la web de la Cambra.

La portaveu socialista ha exigit "un exercici de transparència real, tal i com reclama la societat i no els cops d'efecte que intenta fer Bauzá" i ha recordat que els vots en contra del PP van paralitzar una iniciativa socialista per a la publicació d'aquests documents. Armengol ha dit que Bauzá continua amagant la seva declaració de Patrimoni i ha exigit que es faci pública de forma obligatòria, així com la de tots els diputats.

La portaveu socialista ha retret que hagi estat més d'un any i mig amagant papers i ha insistit que la publicació de la declaració de la renda "és necessària però no suficient per guanyar en transparència". Armengol ha recordat que Matas també va publicar la seva declaració de renda, degut a la pressió social i política, i que no va posar al descobert ni el diner negre ni la corrupció.

Bauzá va mentir fins a 4 vegades

Per Francina Armengol, la declaració com activitat econòmica dels beneficis que li reporta la seva farmàcia i les altres dues empreses en la seva declaració de la renda constaten que Bauzá va mentir al Parlament i a tots els ciutadans. En aquest sentit, Armengol ha aportat fins a quatre documents on es constata que el president Bauzá no els havia declarat com activitat econòmica sinó com a patrimoni:

Nota de premsa del President del Govern on afirmava que exercia les "activitats corresponents a l'administració del seu patrimoni personal i familiar".L'acord del Consell de Govern del passat 19 d'octubre on s'afirma que "el Sr. Bauzá no va declarar la titularitat de l'Oficina de Farmàcia com activitat, en la seva declaració d'interessos i activitats, sinó que ho va fer en la seva declaració de patrimoni".En el Registre d'Interessos i Activitats, on no hi figura la seva oficina de farmàcia.En el Parlament, quan el passat 16 d'octubre va afirmar que "la resta d'ingressos econòmics... procedeixen de la gestió del meu propi patrimoni personal...".

Des del PSIB-PSOE, Armengol ha considerat de molta gravetat que un president menteixi en document públic, menteixi en seu parlamentària i menteixi a tots els ciutadans sobre els seu patrimoni i negocis privats. "Quina confiança genera als ciutadans un president que menteix de forma compulsiva?", s'ha demanat la dirigent socialista.

Bauzá és incompatible

A més, Armengol ha afirmat que amb la publicació de les declaracions de renda, el president Bauzá està en situació d'incompatibilitat. "Bauzá  ha de triar entre dirigir el Govern o dedicar-se als seus negocis privats" ha afirmat Armengol qui ha recordat la sentència del TSJIB que va declarar la incompatibilitat entre ser membre del Consell de Govern i tenir una oficina de farmàcia. La portaveu socialista ha retret les paraules de Bauzá segons les quals no l'afecta la jurisprudència d'aquesta sentència. "La incompatibilitat no l'ha de dir ell, ho diran els tribunals de justícia", ha sentenciat.

Armengol ha lamentat que en la situació econòmica de crisi que pateixen les Illes Balears, amb els problemes dels ciutadans, amb més de 95.000 aturats "Bauzá estigui més preocupat i ocupat exclusivament en els seus assumptes i negocis privats". Per la portaveu parlamentària socialista, "les Illes Balears necessiten de lideratge polític i no poden confiar en un president que ha mentit en els darrers vint mesos".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube