Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE proposa fer obligatori per llei publicar la declaració de bens i activitats de tots els diputats

Thomàs i Boned en rdp Cosme Bonet: "Si el PP està d'acord amb la nostra proposta dimecres en la mesa del Parlament, dijous totes les declaracions dels diputats poden ser públiques". Vicenç Thomàs: "Els objectius del Govern no són els objectius de la ciutadania. El PP ni ha reactivat l'economia ni ha frenat la pujada de l'atur"

El PSIB-PSOE ha donat la benvinguda al PP "al carro de la transparència", tot i que fa 20 mesos tard i durant els darrers s'ha negat reiteradament a fer pública la declaració de bens i activitats del president Bauzá. Dimecres passat, en la Junta de Portaveus, va ser la darrera vegada que el PP es va negar a convocar la Comissió de l'estatut del Diputat, per poder veure la declaració del president Bauzá.

Menys de 24 hores després, el propi Bauzá va fer un "gir copernicà" i es va presentar davant l'opinió pública com el model de la transparència, publicant la seva declaració de la renda. "No sabem què va passar per provocar aquest canvi de 180 graus, el que està clar és que no basta", ha explicat el diputat socialista Cosme Bonet.

El socialista considera que "la transparència ha de ser la norma, no un acte voluntari que depengui del moment. No val apuntar-s'hi quan ja no hi ha més remei".  Per això, el PSIB-PSOE va registrar divendres passat una iniciativa que permetrà la publicació immediata de les declaracions de bens i activitats de tots els diputats del Parlament. "Amb el reglament actual, la mesa del Parlament pot adoptar dimecres la decisió i ordenar a l'Oficial Major que faci públiques les declaracions de tots els diputats a la pàgina web de la institució. Tot pot estar penjat dijous", ha explicat Bonet. El diputat ha insistit en que "amb el reglament actual es pot ser transparent dijous".

A més, a més, els socialistes han registrat també una Proposició de Llei per modificar el Reglament del Parlament, i afegir a l'article 21 un punt 4 perquè totes les declaracions siguin "obligatòriament publicades" en la pàgina web institucional del Parlament.  "No volem mesures puntuals, la transparència ha de ser la norma en l'actuació dels polítics", ha afegit Bonet.

La modificació del reglament sembla ser el que vol el PP, però això duria "dilació en el temps" i no seria d'aplicació immediata. Els socialistes han confirmat que ells també faran públiques les seves declaracions.

Plenari marcat pel fracàs de la política econòmica del Govern

El plenari de demà estarà marcat pel fracàs de la política econòmica del Govern, que aquest cap de setmana ha anunciat haver complit el 90% dels seus objectius. "Els objectius del Govern no són els objectius de la ciutadania. El PP ni ha reactivat l'economia ni ha frenat la pujada de l'atur", ha valorat el portaveu adjunt parlamentari Vicenç Thomàs.

El diputat socialista ha recordat que el Govern no ha estat capaç de complir el seu principal objectiu: reduir el dèficit al 1,5% en 2012, en matèria d'ocupació, s'han destruït 6.500 llocs de feina a Balears en només un any. "No han estat capaços d'aprovar els seus imposts, reconeixen que no compliran l'objectiu del dèficit –encara no coneixem la magnitud del desviament- i ja han demanat el segon rescat de la comunitat autònoma, perquè les entitats financeres no se'n fien", ha dit Thomàs. El consum està en mínims històrics i els nous imposts faran que la "vida a Balears sigui encara més cara".  Aquestes són les xifres del fracàs del Govern.

La única cosa que ha fet el PP és retallar prestacions socials i de l'estat del benestar. Retallades que segurament continuaran durant l'any 2013, ja que el PP s'ha marcat l'objectiu de reduir el dèficit al 0,7%. Davant aquestes perspectives, "podem entendre que els ciutadans estiguin preocupats i alarmats", ha afegit.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube