Imprimeix
PDF

Armengol: "Un president que ha incomplert les seves promeses i ha mentit no pot generar confiança"

Armengol web Ple 120213 El PSIB-PSOE denuncia el trist rècord del PP, que ha deixat 20.000 persones de Balears "en el limbus de la dependència", xifres històriques d'atur i el 10 % de la població en llista d'espera.

La portaveu socialista al Parlament de les Illes Balears, Francina Armengol, ha acusat al president del Govern, JR.Bauzá, de no tenir cap credibilitat, després d'haver enganat a la ciutadania, aplicant pujades d'imposts en contra del seu programa electoral, i mentint en relació a la seva oficina de farmàcia.

Armengol s'ha mostrat "sorpresa" per la decisió del Govern de posar-se un nou a sí mateix pel compliment dels seus objectius. Amb una xifra història d'aturats (més de 95.000 persones), un 20% de la població baix el llindar de pobresa, fortes destralades  a la sanitat, l'educació i l'estat del benestar, i en plena recessió econòmica, "ens demanem si el seu objectiu era dur el país a la recessió i a l'atur", ha dit Armengol.

La socialista ha criticat l'obsessió del PP de Balears i de Rajoy pe l'objectiu del dèficit, una combinació que resulta "letal" per a les Illes Balears. "Alguns, uns pocs, s'estan fent molt rics, mentre la gran majoria s'està empobrint", li ha recordat.

I per sortir de la crisi és necessari recuperar la confiança de la gent, com sempre diu Bauzá. Però el propi president "no pot generar confiança", quan ell mateix ha pujat els imposts que va dir que no pujaria, perquè era "la darrera política recomanable", i també perquè ha mentit, en contra del seu programa, i en relació a la seva oficina de farmàcia, que el fa incompatible, tal com ha quedat palès amb la seva publicació de la renda.

La diputada socialista Pilar Costa ha recordat al PP que, en el seu programa electoral, va prometre "màxima transparència en les retribucions dels càrrecs públics", i després ha vetat, una vegada rere l'altra, la publicació de la declaració de bens i activitats del president Bauzá al Parlament, fins que finalment el Cas Bárcenas i la pressió sobre el PP els ha fet rectificar. "Realment, pensa vostè que augmenta o disminueix la transparència el fet d'eliminar l'exigència de fer públiques les subvencions o els contractes menors?", ha demanat la diputada, en referència a les modificacions de la Llei del Bon Govern que pretén dur endavant el PP.

Per altra banda, Conxa Obrador ha denunciat que les dades demostren la dolenta situació de la dependència a Balears, on els ciutadans reben "un major càstig" amb les modificacions que ha introduït el PP, que prioritza les places residencials per davant l'atenció a domicili, predominant a Balears. Més de 3.000 dependents moderats queden sense dret a prestació i 480 persones han perdut el que ja rebien. Dels milers que esperen "molts tenen més de 80 anys. Creu que poden esperar a que vostès compleixin l'objectiu de dèficit?", ha demanat al conseller Sansaloni, a qui ha acusat de "cooperar en la demolició de una llei per a les persones majors, les persones que més ho necessiten". 

També en matèria sanitària, el PSIB-PSOE ha demanat responsabilitats al Govern, després de constatar que més del 10% de la població de Balears està en llista d'espera. "El Govern anuncia moltes coses, però és ben hora que es deixin de parlar i es posin a fer feina, donant atenció que necessiten els ciutadans de les Balears", ha dit el diputat Vicenç Thomàs. La seva pregunta sobre "quan posarà en marxa el Govern un pla de xoc contra les llistes d'espera" ha quedat sense resposta. La diputada Joana Barceló va reclamar igual mesures contra l'atur, després de que un any de reforma laboral no hagi aconseguit ni crear feina ni frenar la destrucció. "En un any no s'ha creat ni un sol lloc de feina", ha dit Barceló. 

En matèria econòmica, l'actuació del PP ha estat plena d'incoherències que no creen confiança. El diputat Joan Boned ha criticat que el Govern hagi hagut de demanar un segon rescat perquè el Govern central "faci la feina que vostès no han fet", crear la confiança necessària i poder accedir al crèdit.

L'incompliment del dèficit demostra el fracàs dels retalls

Per la seva part, el diputat Marc Pons ha manifestat que "el Govern Bauzá ha sotmès als ciutadans a uns sacrificis inútils com demostra l'incompliment de l'objectiu del dèficit, l'única excusa que el PP utilitzava per la seva justificació". Pons ha criticat el fracàs de la política econòmica de l'Executiu que ha quedat demostrada "amb la petició de rescat, amb la pujada d'impost o amb la falta de mesures de reactivació".

El diputat ha aprofitat la seva intervenció en la moció presentada pel Grup Socialista en el Ple del Parlament per recordar el seguit d'incompliments i fracassos del Govern Bauzá. "Han incomplert en el deute, que ha augmentat en més de 1.000 milions d'euros en el darrer any; han incomplert la seva promesa de crear feina, amb una xifra de més de 95.000 aturats; han incomplert quan varen prometre reactivar l'economia, i ens han situat en recessió; han negat el rescat i ja han tornat a sol·licitar-lo aquest any; han incomplert pagar les factures i han incomplert pagar als proveïdors en 30 dies; i ara ,fins i tot, han incomplert amb l'objectiu del dèficit. Han fracassat en tot" ha afirmat Marc Pons durant el debat parlamentari. El diputat socialista ha retret a més que a aquest fracàs s'afegeix la renúncia del Govern a reclamar el compliment dels compromisos d'inversió del Govern Central a les Illes Balears. "Fins a 800 milions d'euros en inversions estatutàries que hem perdut i que servirien per reactivar l'economia, però que Bauzá es nega a reclamar". 

La moció del Grup Socialista, que ha estat rebutjada en la seva major part pels vots en contra del PP, defensava la retirada de forma immediata de la pujada d'imposts, així com fixar-se com a objectiu el manteniment i defensa de l'Estat del Benestar. Pons ha insistit en la necessitat de "trencar amb aquesta política econòmica suïcida que consisteix en un barreig mal fet de retallades dels sectors públics, pujades impositives sobre el consum i paralització de qualsevol inversió pública". Pel diputat del PSIB-PSOE, "el Govern ha d'entendre que la política econòmica no es pot construir únicament sobre la premissa de més i més sacrificis als ciutadans", ha dit.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube